KOCAELİ HABERLERİ:
15 Temmuz şehitleri dualarla anılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. seneyi devriyesinde genelde tüm şehitlerimizi ve özelde 251 demokrasi şehidimizi yine anlamlı bir etkinlikle anacak. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı(Eski Perşembe Pazarı)’nda düzenlenecek etkinlik, 15 Temmuz Pazartesi akşamı 20.00’den 16 Temmuz Salı sabahı 01.00’e kadar aralıksız devam edecek. Şehitlerimizin anılacağı program, protokol konuşmalarının ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti okunacak. Duaya davet kampanyası kapsamında okunan Yasin-i Şeriflerin ardından da Uğur Işılak ve Ömer Karaoğlu, alanı dolduracak vatandaşlara dinleti sunacak. Etkinlik öncesinde şehitlerimiz için de bu güne kadar yüzbinlerce Yasin okundu.

251 ÖĞRENCİ, 251 BİN YASİN

Program öncesinde şehitlerimize 251 bin Yasin’i Şerif okunması için internet üzerinden duaya davet etkinliği düzenlendi. Etkinlik gecesinde ise Eyüp Sultan İmam Hatip Hafızlık Proje Ortaokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi’nden 251 öğrenci, sahnede oluşturacakları çeşitli koreografilerle şehitlerimiz için okudukları hatimlerin son cüzünü tilavet edecek. Akşam Namazının ardından açılışı gerçekleşecek gecenin ilk konuşmalarını Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın yapacak. Gece de ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı ‘’Meydanlara Hitap’’ konuşması dev ekranlara yansıtılacak.

MİLLETİMİZİN DESTANININ 3 SENEYİ DEVRİYESİ

15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi, Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana maruz kaldığımız en büyük tehditti. Tankların önüne yatan, otomatik silahlara göğsünü siper eden milletimiz; o gece 251 şehit ve binlerce gazi vererek darbe girişimini durdurdu. Bekamıza kasteden FETÖ’ye karşı göğsünü siper eden vatandaşlarımız büyük bir demokrasi zaferi kazanmış ve milli iradenin gücünü göstermiştir. 15 Temmuz Destanı; Çanakkale ve İstiklal Harbi gibi tarihe altın harflerle geçerken tüm dünyaya ‘Güçlü Türkiye’ mesajı da verildi. Milletimizin elleriyle yazdığı bu destanın 3. seneyi devriyesinde Kocaeli'de; 15 Temmuz gecesine yayılan etkinliklerle demokrasi kahramanlarımızı anacağız. Büyükşehir Belediyesi o gece halkımızın kahramanca direnişini ve 28 gece süren demokrasi nöbetlerinde yaşanan heyecanı tekrar hatırlatmak amacıyla büyük bir organizasyona imza atacak.

251 BİN YASİN-İ ŞERİF OKUNACAK

Etkinlik öncesinde Eyüp Sultan İmam Hatip Hafızlık Proje Ortaokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi’nden 251 öğrenci, program tarihine kadar 15 Temmuz şehitleri için hatimler okuyama devam edecek. Kocaelililerin Milli İrade Meydanı’ndaki programa katılımıyla milletimizin ezelden gelen ‘’Bir Ölür, Bin Diriliriz’’ anlayışından yola çıkarak, tüm şehitlerimiz ve 251 demokrasi şehidimiz için bin adet olmak üzere 251 bin Yasin-i Şerif okunacak. Öğrenciler tarafından koreografi gösterisi ve Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin okunması sonrası Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından “Bir Yasin’de Sen Oku” kampanyası kapsamında okunan Yasin-i Şeriflerin duası yapılacak.

WWW.DUAYADAVET.ORG

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz’un 3. seneyi devriyesinde organize edeceği program öncesinde 251 demokrasi şehidimiz ve tüm şehitlerimiz için “Bir Yasin’de Sen Oku” etkinliği de 15 Temmuz gününe kadar devam ediyor. Her şehidimiz için bin adet olmak üzere 251 bin Yasin-i Şerif okunması hedefleniyor. Yasin okumak isteyenler www.duayadavet.org web sitesinden kayıt yaptırabiliyor. İnternet sitesine girenler, kaç adet Yasin okumak istiyorlarsa sitedeki ilgili bölüme yazabiliyor. Sitede 15 Temmuz şehitlerimizin isimleri ve fotoğraflarıyla o gece yaşananları anlatan bilgi ve görseller de yer alıyor.

TÜM MİNARELERDEN SALALAR OKUNACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından en ince ayrıntısına kadar titizlikle planlanan programda İl Müftülüğü tarafından Kocaeli’ndeki camilerden ve ana sahneden salalar okutulacak. Alana kurulacak LED ekranlarda 15 Temmuz gecesini anlatan, geceye ait çarpıcı görüntülerin yer aldığı belgesel film gösterimi yapılacak.

UĞUR IŞILAK VE ÖMER KARAOĞLU

Belgesel gösteriminin ardından 251 hafızın okuduğu hatimlerin ve 251 bin Yasin-i Şerif’in duası okunacak ve kısa bir sohbet yapılacak. Program dâhilinde Uğur Işılak ve Ömer Karaoğlu Milli İrade Meydanı’nı dolduracak binlere dinleti sunacak. Gece boyunca 15 Temmuz’daki 251 şehidimiz ve teröre kurban verdiğimiz tüm asker, polis ve sivil şehitlerimiz anılacak.

TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ

15 Temmuz’u anlamına ve ruhuna uygun etkinliklerle idrak etmek, aziz şehitlerimizi şükranla anmak, gazilerimize vefamızı sunmak, 15 Temmuz ruhunu diri tutmak, milli birlik ve beraberliğimize Kocaeli'den katkı sağlamak amacıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve ÖNDER tarafından düzenlenecek vatan nöbetine tüm halkımızı bekliyoruz.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku