Kategoriler

Keçiören'de ATATÜRK SERGİSİ ziyaretçilerini ağırlıyor

Keçiören Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 86. yıl dönümü anısına düzenlenen Atatürk Sergisi, Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlıyor.

 

 Koleksiyoner Gürkan Gürbüz’ün, Atatürk'ün ölümünün ardından 10 Kasım 1938 ile 1953 yılları arasında yayımlanan gazete kesitlerinden derlediği sergi, ziyaretçileri adeta zaman yolculuğuna çıkarıyor. Sergide yer alan Atatürk'ün naaşının İstanbul'dan Ankara Etnografya Müzesi'ne getirilmesi ve ardından Anıtkabir'e defnedilmesi sürecindeki gazete manşetleri ve fotoğraflar, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Sergi 17 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek

Dönemin gazete manşetleriyle Türk milletinin yas sürecini, Atatürk’e duyduğu yoğun sevgi ve saygıyı yansıtan bu anlamlı sergi, keman dinletisi eşliğinde 17 Kasım Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
"Kuraklık Ustaları" projesi genç çiftçilerle buluştu
YAŞAM
2 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın’a duygu dolu mektup
SAĞLIK
2 Kez Görüntülendi.
Sindirim problemlerinin sebebi ÇÖLYAK olabilir
SAĞLIK
2 Kez Görüntülendi.
Hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı 7 hasar
YAŞAM
2 Kez Görüntülendi.
Baharın gelişi Kocaeli’nde şarkılarla kutlandı
GEBZE
7 Kez Görüntülendi.
Gebze’de Ulusal Glütensiz yemek yarışması düzenlendi
KOCAELİ HABERLERİ
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, vatandaşın en acılı gününde yanında
SİYASET
5 Kez Görüntülendi.
Saadet Partisi Gebze Teşkilatı, Emekliler İçin Ankara yolunda
TEKNOLOJİ
4 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin Havacılık ve uzay vizyonu Gebze Teknik Üniversitesi’nde şekilleniyor
YAŞAM
1 Kez Görüntülendi.
65 yaş üstü vatandaşların yeni huzur durağı