Kategoriler

Akgül: Bazı okul müdürleri kendisini ağa gibi görüyor

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Gebze İlçe Başkanı Hasan Akgül bu sıkıntılı günlerde bazı okul müdürlerinin öğretmenlere mobing uyguladığını belirterek, “Öğretmenlerin sendikasına göre program yapılırsa, öğretmenlerin sendikasına göre bazılarına taviz verilip, bazılarına baskı yapılırsa bu işin sonu hiç iyi görünmüyor son kez uyarıyorum, herkes akıllı olacak.” dedi.

Akgül yaptığı açıklamada şunları söyledi:

2024 2025 öğretim yılının bütün öğretmen öğrenci ve velilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Okullarımızın açılmış olduğu şu günlerde ne yazık ki okullarımızda temizlik görevlisi sıkıntısı yaşamaktayız. Öğretmenlerimizin bu sıkıntılı süreçte sınıfları kendilerinin temizlediği, okullarımızın bütün sıkıntılarının öğretmenlerin üzerinde olduğu bugünlerde bazı okul müdürlerinin hiçbir şey yokmuş gibi öğretmenler üzerinde baskı yapması, öğretmenlere mobbing uygulaması ziyadesiyle bizi rahatsız etmektedir.

Bu sıkıntılı günlerde birbirimize destek olmamız gerekirken okul müdürlerinin öğretmenlere mobbing yapması, hatta bazı okul müdürlerinin bunlardan rahatsız olan öğretmenlere emekli ol, ne işin var çalışma git, evinde otur gibi saçma sapan yorumlar yaptığı, bazılarının trafik yoğunluğu için evden erken çıkın dediğini ve bunları yapanları bildiğimizi ve bunlar için gerekli yasal yollara başvuracağımızı belirtiyor, bu şekilde davranan okul müdürlerinin kendilerine çekidüzen vermesini umuyorum.

Okullar öğrencisi ile velisi ile öğretmeni ile müdürü ile müdür yardımcılarıyla huzurlu olur. Eğer okul müdürleri ben yaptım oldu şeklinde devam ederlerse, okullarımızda huzur kalmayacak.

Kendilerini ağa gibi gören okul müdürlerini buradan uyarıyorum. Haddinizi aşmayın, aklınızı başınıza alın, olacaklardan biz sorumlu değiliz. Hürriyetçi Eğitimsen olarak sendika gözetmeden haksızlığa uğramış bütün öğretmenlerimizin, idarecilerimizin arkasındayız.

Bir olursak, birlikte olursak eğitimin kalitesini arttırabiliriz. Öğretmenlerin sendikasına göre program yapılırsa, öğretmenlerin sendikasına göre bazılarına taviz verilip, bazılarına baskı yapılırsa bu işin sonu hiç iyi görünmüyor son kez uyarıyorum, herkes akıllı olacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KOCAELİ HABERLERİ
2 Kez Görüntülendi.
UlaşımPark, lösemi servisine umut aşıladı
YAŞAM
3 Kez Görüntülendi.
SEKA Sanat İhtisas Merkezi’nde Cumhuriyet sevgisi
DİLOVASI
3 Kez Görüntülendi.
Büyükakın’a Dilovası’nda "gönülden" teşekkür
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Zabıtaya “şiddet” konulu seminer
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
KOTO’nun Geleneksel ATATÜRK ve Cumhuriyet sergisi ziyarete açıldı
YAŞAM
18 Kez Görüntülendi.
İSU Genel müdürü Ali Sağlık'tan 31 Ekim Dünya Su tasarruf günü mesajı
DİLOVASI
3 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyetin 102. Yılı Dilovası’nda coşkuyla kutlandı
KOCAELİ HABERLERİ
5 Kez Görüntülendi.
Tramvayda 5 istasyon genişliyor
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de 29 Ekim Coşkusu
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Körfez Ticaret Odasından Trendyol ile E-ihracat bilgilendirme semineri