Kategoriler

Bıyık: Darıca’mızı depreme hazırlayacağız

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, olası bir depreme karşı Darıca’da önümüzdeki süreçte önemli hazırlıklar yapacaklarını söyledi. Darıca Afet Koordinasyon Merkezi ve Aşevi’ni hayata geçireceklerini belirten Başkan Muzaffer Bıyık, Darıca Arama Kurtarma ekibinin de kurulacağını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesine koordinatör olarak görevlendirilen ve deprem bölgesinde çalışmalar yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, olası Marmara depremine karşı da Darıca’yı daha iyi hazırlamak için önemli tedbirler alacaklarını ve çalışmalar yapacaklarını söyledi.

İLÇEMİZİ DEPREME HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR

Kahramanmaraş bölgesinde bir yandan yaraları sarmak için çalışan bir yandan da gözlemler yapan Başkan Muzaffer Bıyık, Darıca’nın da olası bir depremde fazla hasar almaması ve deprem sonrası neler yapılması konusunda çalışma başlattı. İlgili teknik başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile toplantı yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “İlçemizi olası Marmara depremine karşı en iyi şekilde hazırlamalıyız. Deprem öncesi ve deprem sonrasında neler yapmamız gerekiyor en ince ayrıntısına kadar planlıyoruz. Toplanma ve barınma alanlarına kadar, çadır ve konteynır kent alanlarımızın ve hatta tuvalet ve duş alanlarının belirlenmesine kadar hangi mahallelerde nasıl aksiyon alacağımızı belirliyoruz” dedi.

DARICA ARAMA KURTARMA EKİBİ KURULUYOR

Kahramanmaraş merkezli depremden dersler çıkaracaklarını ve ciddi adımlar atacaklarını da belirten Başkan Muzaffer Bıyık, “Darıca Belediyesi olarak arama kurtarma ekipleri kurmak için çalışma başlattık. Mahalle gönüllülerimizle birlikte ilçemizde mahalle mahalle gönüllülerden de oluşan ekipler oluşturacağız. İlçemizdeki yapı stokunu da gözden geçirerek kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Emek Mahallesi’nde yaptığımız 329 dairelik kentsel dönüşüm projemiz gibi diğer mahallelerimizde de çalışma yapacağız. Vatandaşlarımızdan da bize bu konuda destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

DARICA’YA AFET KOORDİNASYON MERKEZİ

Deprem konusunu ciddiye aldıklarını ve kurumlarla işbirliğine de önem verdiklerini ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, GTO Başkanı Nail Çiler’le birlikte ilçeye kazandırılacak olan Afet Koordinasyon Merkezi ve Aşevi çalışmalarını inceledi. Devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Muzaffer Bıyık, “Kısa bir süre önce açılışını gerçekleştirdiğimiz Darıca Hizmet Kompleksi’nin altında Darıca Afet Koordinasyon Merkezi ve Aşevi kuracağız. Afet Koordinasyon Merkezimizde olası bir afet durumunda kullanılmak üzere arama kurtarma faaliyetleri de dahil olmak üzere ihtiyaç olan her malzeme hazır bulundurulacak. Aşevimizi de günlük bin kişiye yemek çıkartacak kapasitede hazır hale getireceğiz. Ayrıca mobil aşevimizi de oluşturarak ihtiyaç halinde kullanacağız. Deprem hayatımızın bir gerçeği, bizler de sorumluluğumuz gereği Darıca’yı olası bir afete karşı en iyi şekilde hazırlamak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
"Kuraklık Ustaları" projesi genç çiftçilerle buluştu
YAŞAM
2 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın’a duygu dolu mektup
SAĞLIK
2 Kez Görüntülendi.
Sindirim problemlerinin sebebi ÇÖLYAK olabilir
SAĞLIK
2 Kez Görüntülendi.
Hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı 7 hasar
YAŞAM
2 Kez Görüntülendi.
Baharın gelişi Kocaeli’nde şarkılarla kutlandı
GEBZE
7 Kez Görüntülendi.
Gebze’de Ulusal Glütensiz yemek yarışması düzenlendi
KOCAELİ HABERLERİ
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, vatandaşın en acılı gününde yanında
SİYASET
4 Kez Görüntülendi.
Saadet Partisi Gebze Teşkilatı, Emekliler İçin Ankara yolunda
TEKNOLOJİ
4 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin Havacılık ve uzay vizyonu Gebze Teknik Üniversitesi’nde şekilleniyor
YAŞAM
1 Kez Görüntülendi.
65 yaş üstü vatandaşların yeni huzur durağı