Kategoriler

Musa’nın hayali gerçek oldu

Büyükşehir Belediyesi okuma yazma öğrenmek isteyen Musa’ya ‘Hayaldi Gerçek Oldu’ projesi kapsamında okuma yazmayı öğretti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde  ‘Hayaldi Gerçek Oldu’ projesi kapsamında yaklaşık 4 yıldır eğitim gören özel gereksinimli Musa Ataş’ın hayali gerçekleşti. Musa artık okuma yazmayı öğrenerek, kendisinden küçüklere de öğrendiklerini öğretmeye başladı. Musa’nın babası Ayhan Aktaş ve ailesi, çocuklarının hayalini gerçekleştirmesinden sonsuz mutluluk duydu.

 

MUSA ARTIK DERS ÇALIŞTIRIYOR

Musa’nın babası Ayhan Ataş, ‘’Musa özel bir durumundan dolayı ilkokulda okuma yazmayı öğrenemedi. 2018 yılında Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezine başladı. Bu merkezde okuma yazmayı öğrendi. Artık istediği yere kendi başına gidip gelebiliyor. Ayrıca Musa’nın ilkokul 1. sınıfa giden yeğeni var. ‘Yeğenine ders çalıştırır mısın?’ diye sordum. Musa artık yeğenine karşılıklı oturup bir öğretmen gibi ders çalıştırıyor. Ben gerçekten çok duygulandım. İnanılmaz bir duyguydu’’ sözleriyle duygularını aktardı.

 

ÖĞRENDİKLERİNİ BAHÇESİNDE UYGULAMAYA BAŞLADI

Musa, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde İŞ-KUR ve KOÜSEM işbirliğince düzenlenen çilek yetiştiriciliği eğitimine katılıp sertifika aldı. Musa’nın babası Ayhan Bey, ‘’Musa, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde birçok eğitim aldı, sebze yetiştirmeyi öğrendi. Kendi bahçemizde de sebze yetiştiriyor, bakımlarını yapıyor. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim’’ ifadesini kullandı.       

 

YAŞAM MERKEZİNDE ÇOK ÇEŞİTLİ EĞİTİMLER VAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde; okuma yazma, sera ve bahçecilik dersi, mutfak sanatları, el sanatları, seramik, müzik, halk oyunları, beden eğitimi, drama, bağımsız yaşam, değerler eğitimi, akıl oyunları, mozaik eğitimleri verilmeye devam ediliyor. Bunların yanında gerçekleşen sosyal ve kültürel aktiviteler özel gereksinimli çocukları hayata hazırlıyor. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde verilen eğitimler ile ilgili 153 Çağrı Merkezinden detaylı bilgi alınabilir.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEBZE
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükgöz Adem Yavuz mahallesi’nde üstyapı çalışmalarını yerinde inceledi
GEBZE
4 Kez Görüntülendi.
Gebze Balçık’ta yol konforu artıyor
KÜLTÜR-SANAT
4 Kez Görüntülendi.
Eğitimden üretime, üretimden istihdama
EKONOMİ
6 Kez Görüntülendi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi
YAŞAM
2 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den annelere sağlıklı beslenme önerileri
SAĞLIK
4 Kez Görüntülendi.
Günlük yaşam alışkanlıkları Varis riskini artırıyor
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Vali İlhami Aktaş, Atlas Tersanesi’ni ziyaret etti
YAŞAM
12 Kez Görüntülendi.
DASK Genel Sekreterliği’ne Balkır Demirkan atandı
YAŞAM
3 Kez Görüntülendi.
“Tramvay yatırımı kentin imgesine önemli bir katkıdır”
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Çatal: Tramvay saatte 30 kez ulaşıma dahil olacak