Kategoriler

Düğünlere gidenler kendilerini izole etsin!

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşlara önemli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Ergüney bu kez düğün ve benzeri toplu etkinliklerin tehlikesine dikkat çekti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney koronavirüsle mücadele sürecinde  vatandaşlara önemli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Ergüney bu kez  düğün ve benzeri toplu etkinliklerin tehlikesine dikkat çekti.

“Hastalık belirtisi taşıyan kişilerin toplu etkinliklere gitmeyerek kendilerini izole etmeleri” gerektiğini önemle vurgulayan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Hasta olduğundan şüphelenen kişilerin bulaştırmama adına çok dikkatli hareket etmesi ve kalabalık ortamlardan kaçınmaları gerekiyor.

TOPLU ETKİNLİKLERE KATILIM

 İl Sağlık Müdürlüğü olarak günlük gerçekleştirdiğimiz toplantılarda koronavirüsün izini sürüyor, hastaların yaş, meslek ve günlük alışkanlıkları gibi davranışlarını analiz ediyoruz. Bu toplantılarda  bazı vatandaşlarımızda  hastalık belirtisi olduğu, hatta muayene olup Covid-19 testi yaptırdığı  halde kız isteme, nişan, bohça serme, düğün gibi etkinliklere katıldıklarını ve pek çok kişiye hastalığı bulaştırdıklarını görebiliyoruz.   

Vatandaşlarımızın bu tip toplu etkinliklerde çok dikkatli olmaları, tedbir ve önlemlere istisnasız uyarak koronavirüsle mücadelede biz sağlıkçılara destek vermeleri gerekiyor. Virüsün özellikle kalabalık ve maskesiz ortamları sevdiğini unutmayalım. Bu savaşı ancak güçlerimizi birleştirirsek, koronavirüse karşı “Yeni Bir Davranış Modeli” geliştirebilirsek kazanabiliriz.

15 GÜN İÇİNDE ÇOK DAHA İYİ BİR SEVİYEYE GELEBİLİRİZ

Kocaeli’de salgının başından beri gerek kurumlar tarafından gerekse halkımız tarafından örnek bir mücadele sergilendi. İlimiz şu anda bir çok ilden daha iyi durumda olmasına rağmen vakaların artmaya devam ettiğini görüyoruz. Topyekün seferberlik şeklinde bir mücadele başlatabilirsek 15 gün içinde çok daha iyi bir seviyeye gelebiliriz. Aksi halde önümüzdeki aylarda ciddi kısıtlamalar tekrar gündeme gelecektir. Kocaeli’de daha önce olduğu gibi bunu tekrar başarabileceğimize inanıyorum.”  şeklinde  konuşarak herkesi tedbirlere uymaya ve virüsle mücadeleye davet etti.

Yorumlar

Öşşö 4 Yıl Önce

Öşşööşşşş.SS.ş.ş.ilö

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
90 Kez Görüntülendi.
Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma tarihe karışacak
KOCAELİ HABERLERİ
61 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin istiyoruz
YAŞAM
71 Kez Görüntülendi.
KO-MEK yeni döneme hazır
GEBZE
60 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
KÜLTÜR-SANAT
27 Kez Görüntülendi.
Değirmendere’de muhteşem konser
YAŞAM
90 Kez Görüntülendi.
Hürriyet’ten Ercan’a hayırlı olsun ziyareti
SİYASET
41 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü hatırlattı
KÜLTÜR-SANAT
41 Kez Görüntülendi.
Trabzonlular festival gelirini SMA hastasına bağışladı
KÜLTÜR-SANAT
35 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi 1000 kişilik kadın korosu kuruyor!
EĞİTİM
16 Kez Görüntülendi.
Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti