Kategoriler

Aile Sağlık Merkezlerinde Çalışan 6 Bin Kişi İşsiz Kalabilir Uyarısı !

Aile Hekimleri Derneği Federasyon, yeni Aile Hekimliği Ödeme Sözleşmesi Yönetmeliği’nin hak kayıplarına neden olacak şekilde çıkmasının beklendiğini öne sürdü.

Aile Hekimleri Derneği Federasyon, yeni Aile Hekimliği Ödeme Sözleşmesi Yönetmeliği’nin hak kayıplarına neden olacak şekilde çıkmasının beklendiğini öne sürdü. Federasyon yetkilileri, aile hekimlerinin yanlarında çalışan 6 bin sağlık personeline istihdam sağladığına vurgu yaparak, “Aile hekimlerinin kayıpları arttıkça bu 6 bin kişinin evini geçindirememe riski artıyor” dedi.
Federasyondan yapılan açıklamada, “Bu durum Aile Hekimleri bu durumdan son derece rahatsız. Yıllar geçtikçe erozyona uğrayan hakların yanı sıra bu durumu gören hekim adaylarının Aile Hekimliğini tercih etmiyor olması da tehlike arz ediyor” denildi. Yeni yönetmelik hakkında umutlu olmadıklarını belirten federasyon yetkilileri, “Yeni ödeme sözleşme yönetmeliği Aile Hekimleri tarafından merakla beklenirken ne yazık ki ümitli olamıyorlar. Çünkü bu yönetmelik ile hekimlerin ciddi oranda hak kaybına uğrayacağı tahmin ediliyor. Bu durum mevcut Aile Hekimlerinde mutsuzluk yaratırken, yeni mezun hekim adaylarının da Aile Hekimliği tercihine mesafeli olmasına yol açıyor. Ayrıca Aile Hekimleri ortalama 6 bin kişi istihdam ediyor. Bir diğer deyişle 24 bin kişinin geçimini sağlıyor. Aile Hekimlerinin kayıpları arttıkça bu 6 bin kişinin evini geçindirememe riski artıyor” dedi. (BSHA)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KÜLTÜR-SANAT
26 Kez Görüntülendi.
Gebze KAI Derneği'nden Kültür ve Edebiyat etkinliği
KOCAELİ HABERLERİ
5 Kez Görüntülendi.
40 yıl hatırı olan dostluklar Antikkapı'da tazeleniyor
YAŞAM
15 Kez Görüntülendi.
İSU, su kayıplarını azaltıyor
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: Her zaman STK’larımızın yanındayız
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Geçmişle gelecek el ele oyunlarda buluştu
KOCAELİ HABERLERİ
3 Kez Görüntülendi.
Çin’de sıfır atık bilinci Büyükşehir örneğiyle anlatıldı
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Vali Aktaş, Roman Dernekleriyle bir araya geldi
SPOR
5 Kez Görüntülendi.
2025 Ralli sezonu Kocaeli’de sona eriyor
YAŞAM
2 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'de online hizmetler artık “engelsiz”
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
İGSAŞ ve Yeditepe Üniversitesi dikey tarım projesi için iş birliği yaptı