Kategoriler

Valilikten “Barış Pınarı Harekatı” Açıklaması!

Kocaeli Valiliği, 09/10/2019 Perşembe günü saat:16:00 sıralarında, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan “Barış Pınarı Harekatı” hususunda yapılacak her türlü karşı protesto gösterisinin yasaklandığını duyurdu. Bu konuda yapılan basın duyurusu şöyle:

“BARIŞ PINARI HAREKATI” NI PROTESTO ETMEK AMACIYLA YAPILACAK HER TÜRLÜ EYLEM VE ETKİNLİKLERİN YASAKLANMASI İLE İLGİLİ BASIN DUYURUSU

            09/10/2019 Perşembe günü saat:16:00 sıralarında, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı “Barış Pınarı Harekatı” nı başlatmıştır.

          Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan “Barış Pınarı Harekatı”na yönelik protesto amaçlı Sivil Toplum Kuruluşları, şahıs, gruplar tarafından eylem/etkinliklerin düzenlenebileceği ve bu sebeple karşıt grupların karşı karşıya gelmesi neticesinde müessif olayların yaşanabileceği değerlendirilmektedir.

Kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin bozulacağına yönelik ciddi duyumların alınması sebebiyle, sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında, kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı toplantılar ile Devlet Kurum ve Kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların düzenleyeceği gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetler ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar hariç olmak üzere;

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan “Barış Pınarı Harekatı”nı  protesto etmek amacıyla  ilimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması,  oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, vb. eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla eylem ve etkinlik düzenlemek için gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişlerinin, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince engellenmesi, ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun  7. ve 17. Maddeleri hükmü gereğince  belirtilen konuların devamı niteliğindeki her türlü eylem ve etkinliklerin  Kocaeli İl sınırları içerisinde 10/10/2019 günü saat:00.01’den 24/10/2019 günü saat:00.00’a kadar (15) gün süre ile Valilik Makamı’ nın 09/10/2019 tarih ve 2227 sayılı Olur Emri ile yasaklanmıştır.

         

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

                                                                                                            KOCAELİ VALİLİĞİ

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
90 Kez Görüntülendi.
Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma tarihe karışacak
KOCAELİ HABERLERİ
61 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin istiyoruz
YAŞAM
71 Kez Görüntülendi.
KO-MEK yeni döneme hazır
GEBZE
60 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
KÜLTÜR-SANAT
27 Kez Görüntülendi.
Değirmendere’de muhteşem konser
YAŞAM
90 Kez Görüntülendi.
Hürriyet’ten Ercan’a hayırlı olsun ziyareti
SİYASET
41 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü hatırlattı
KÜLTÜR-SANAT
41 Kez Görüntülendi.
Trabzonlular festival gelirini SMA hastasına bağışladı
KÜLTÜR-SANAT
35 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi 1000 kişilik kadın korosu kuruyor!
EĞİTİM
16 Kez Görüntülendi.
Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti