Kategoriler

Şayir: "17 Ağustos'u Unutmadık!"

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, 17 Ağustos 1999 depremin 20. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayınlayarak, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

17 Ağustos 1999 tarihinde gece 03.02 sıralarında 7.4 şiddetinde başlayıp 45 saniye süren, ardında büyük yıkım ve felaket bırakan depremin 20.yıl dönümünde ne yaşanan depremi ne de depremde hayatını kaybedenleri unutmadıklarını ifade eden Başkan Şayir,“Hepimizi derin acılara boğan ve binlerce vatandaşımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos Marmara Depremi depreminin üzerinden 20 yıl geçti. Binlerce vatandaşımızın vefat ettiği, yaralandığı ve engelli kaldığı Marmara depremi milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

ÖĞRENECEĞİZ

Deprem kuşağında olduğumuzu unutmamamız gerektiğini de belirtilen Başkan Şayir, “Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmaz. Burada önemli olan husus, depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek.

DEPREM KUŞAĞINDAYIZ

Deprem kuşağında olan ilimizde bir daha depremi yaşamamak, ya da olası deprem durumunda can ve mal kaybına uğramamak en büyük temennimizdir. Marmara depreminin yıl dönümünde ülkemizin, ilimizin ve ilçemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KÜLTÜR-SANAT
3 Kez Görüntülendi.
Eğitimden üretime, üretimden istihdama
EKONOMİ
6 Kez Görüntülendi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi
YAŞAM
2 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den annelere sağlıklı beslenme önerileri
SAĞLIK
4 Kez Görüntülendi.
Günlük yaşam alışkanlıkları Varis riskini artırıyor
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Vali İlhami Aktaş, Atlas Tersanesi’ni ziyaret etti
YAŞAM
12 Kez Görüntülendi.
DASK Genel Sekreterliği’ne Balkır Demirkan atandı
YAŞAM
3 Kez Görüntülendi.
“Tramvay yatırımı kentin imgesine önemli bir katkıdır”
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Çatal: Tramvay saatte 30 kez ulaşıma dahil olacak
KÜLTÜR-SANAT
5 Kez Görüntülendi.
Şehir Tiyatroları, iki oyunla Gebzelilerin karşısında
KOCAELİ HABERLERİ
2 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “Eseri olmayanın yerinde yeller eser”