Kategoriler

GTO, Gebze Bayram Çöreği dağıttı

Gebze Ticaret Odası geçtiğimiz yıllarda Oda olarak başlattığı geleneğini bu bayram öncesi de sürdürdü. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ile yönetimi bizzat Çarşı'ya çıkarak, ayrıca yakın ilçelerimiz Darıca, Çayırova ve Dilovası'nı dolaşarak Gebze'nin Geleneksel Meşhur Bayram Çöreği'ni vatandaşlara dağıtmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadı. Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu başkanı Nail Çiler, bayram çöreğini kendi elleri ile vatandaşlara dağıttı ayarııca hepsinin de teker teker mübarek Ramazan bayramlarını tebrik etti. Çiler, ayrıca Oda'nın bayramlaşma töreenin 04 Haziran 2019 Salı günü 12:00-13:30 saatleri arasında Oda binasında yapılacağını da belirterek tüm üyelerini Oda'da beklediiklerini duyurdu.

Gebze Ticaret Odası tarafından gerek Gebze merkez, Çarşı içinde, gerekse Darıca, Çayırova ve dilovası ilçelerinde daıtılan Gebez Çöreğiine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada “Yönetim Kurulu Başkanımız, Meclis Başkanımız, Meclis Divanımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Meclis Üyelerimiz, dini bayramlarımızın arife günlerinde olmak üzere yılda yalnızca iki defa çıkartılan bölgemize has lezzet Gebze Çöreği’ nin dağıtımını, Gebze ilçemizde gerçekleştirdiler.”denildi.

GEBZE BAYRAM ÇÖREĞİ NEDİR?

Gebze'de bir zamanlar Kel Tatar lakaplı Fahri Usta tarafından yapılmış ve sadece Gebze'ye has olan bir ürün bu ekmek türüdür.. Senede sadece 2 defa arife günleri çıkıyor. bayram çöreği Gebze'de belirli bir iki yerde satışa sunuluyor bunlardan birisi de merkezdeki  Demir market.  Esas lezzetini içine katılan anason, tarçın ve karanfilden alıyor. 15 gün boyunca insanlar bunu dolapta saklayabiliyor. 15 gün sonra yiyince de aynı tadı alabiliyor. YILMAZ IŞIK

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
90 Kez Görüntülendi.
Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma tarihe karışacak
KOCAELİ HABERLERİ
61 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin istiyoruz
YAŞAM
72 Kez Görüntülendi.
KO-MEK yeni döneme hazır
GEBZE
60 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
KÜLTÜR-SANAT
27 Kez Görüntülendi.
Değirmendere’de muhteşem konser
YAŞAM
91 Kez Görüntülendi.
Hürriyet’ten Ercan’a hayırlı olsun ziyareti
SİYASET
41 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü hatırlattı
KÜLTÜR-SANAT
42 Kez Görüntülendi.
Trabzonlular festival gelirini SMA hastasına bağışladı
KÜLTÜR-SANAT
35 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi 1000 kişilik kadın korosu kuruyor!
EĞİTİM
16 Kez Görüntülendi.
Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti