Kategoriler

Emeklilerin durumu kritik!

Belirlenen asgari ücretin de çok altında kalan emekli maaaşları için emeklilerin umudu ve gözü Temmuz'da açıklanacak olan yeni zam oranlarına çevrildi. Maaş gününü getiremeyen emekli; " Bittik tükendik, her şey ateş pahaası. Emekliyi düşünen pek yok. Hükümetten mağduriyetimizin giderilmesini ve telafi edilmesini bekliyoruz.

Belirlenen asgari ücretin de çok altında kalan emekli maaaşları için emeklilerin umudu ve gözü Temmuz'da açıklanacak olan yeni zam oranlarına çevrildi. Sürekli emeklilere zam müjdesi vermekle tanınan  Takvim Gazetesi yine son haberinde emekliye umut dağıttı ancak emeklinin temmuz ayında alacağı zam oranı üç aşağı beş yukarı belli.   Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranını gösterecek ilk 6 aylık enflasyon verisini sabırsızlıkla bekliyor  ancak  Merkez Bankasının son anketinden bu yılın ilk yarısında gerçekleşecek enflasyon, yani SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı için yüzde 6,7 tahmini olarak çıkıyor.. Bu tahmin gerçekleşirse, en düşük emekli aylığı bin 200 lirayı bulacak. Yani bir emekli bugün normal asgari ücretin bile çok aşağısında kalmış vaziyette .

EMEKLİLER: " DİLENME DURUMUNA GELDİK!"

Emekli maaşlarının son ekonomik krizden sonra iyice eridiğini belirten emekliler ise gazetemize yaptıkları açıklamada; " Emekli maaşımız eridi gitti. Neredeyse artık dilenme noktasına geldik. Altı aydan altı aya yapılan kıytırık zam oranları buna çare olacak gibi gözükmüyor. Hükümet biran önce emekli maaşlarını enflasyon oranına göre iyileştirmesi gerekiyor" dediler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
90 Kez Görüntülendi.
Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma tarihe karışacak
KOCAELİ HABERLERİ
61 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin istiyoruz
YAŞAM
71 Kez Görüntülendi.
KO-MEK yeni döneme hazır
GEBZE
60 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
KÜLTÜR-SANAT
27 Kez Görüntülendi.
Değirmendere’de muhteşem konser
YAŞAM
90 Kez Görüntülendi.
Hürriyet’ten Ercan’a hayırlı olsun ziyareti
SİYASET
41 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü hatırlattı
KÜLTÜR-SANAT
41 Kez Görüntülendi.
Trabzonlular festival gelirini SMA hastasına bağışladı
KÜLTÜR-SANAT
35 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi 1000 kişilik kadın korosu kuruyor!
EĞİTİM
16 Kez Görüntülendi.
Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti