Kategoriler

Herkes deniz manzarası isteyince!

Gebze bölgesinde özellikle emlakçı kesimi daha iyi bilir, deniz manzaralı konut veya araziler daha çok prim yapar her zaman... Durum böyle olunca da bir bakmışsınız ki denize nazır yeşil alan kalmamış...

Deniz manzaralı evi kim sevmez kim istemez. Ancak deniz manzaralı evinizin olması için  varsa paranız paraya kıymanız gerekiyor, yoksa mecburen bankaların yolunu tutuyor. Tabi bütün bu hususlar ekonomik krizi öncesiydi. Şimdi ise bırakın deniz manzaralı yeri, normal konut alınacak durumda değil insanlar. Çünkü ekonomik krizin etkileri her geçen daha çok hissettiriyor kendisini.

SATIŞLAR TAMAMEN DURDU

2019 yılı Ocak ayında konut satışları Türkiye genelinde bir önceki yıla göre %24,8 azalarak 97.019’dan 72.937’ye indi. İstanbul’daki konut satışları 2019 yılı Ocak ayında bir önceki yıla göre %17,6 azalarak 16.336’dan 13.455’e indi. İstanbul’daki düşüşün Türkiye genelindeki düşüşün altında kalmasının bir nedeni büyük projelerin tapu teslimlerinin devam ediyor olması. Ödemesi bir kaç yıl önce yapılmış satışların teslimleri hala devam ediyor. Bu tapu teslimleri istatistiklere yeni satış gibi yansıyor. Bir diğer neden ise yabancılara yapılan satışlar. 2019 yılı Ocak ayında yabancılara yapılan konut satışları Türkiye genelinde bir önceki yıla göre %81,9 artarak 3.168 oldu.Yabancılara yapılan konut satışlarında 1.361 konut satışı ile İstanbul Ocak 2019’da en çok satış yapılan il oldu. Antalya, Ankara, Bursa ve Yalova yabancılar yüksek miktarda satış yapılan diğer iller. 

(Gebze'nin sahile bakan yamaçları deniz manzaralı binalarla dolup taşmış durumda.)

YERLİ MÜŞTERİ YOK HEP YABANCILAR ALIYOR

Gayrimeenkul Uzmanı Göktuğ Beşer'e göre, 2019 yılı Ocak ayında konut satışları Türkiye genelinde bir önceki yıla göre %24,8 azalarak 97.019’dan 72.937’ye indi. İstanbul’daki konut satışları 2019 yılı Ocak ayında bir önceki yıla göre %17,6 azalarak 16.336’dan 13.455’e indi. İstanbul’daki düşüşün Türkiye genelindeki düşüşün altında kalmasının bir nedeni büyük projelerin tapu teslimlerinin devam ediyor olması. Ödemesi bir kaç yıl önce yapılmış satışların teslimleri hala devam ediyor. Bu tapu teslimleri istatistiklere yeni satış gibi yansıyor. Bir diğer neden ise yabancılara yapılan satışlar. 2019 yılı Ocak ayında yabancılara yapılan konut satışları Türkiye genelinde bir önceki yıla göre %81,9 artarak 3.168 oldu.Yabancılara yapılan konut satışlarında 1.361 konut satışı ile İstanbul Ocak 2019’da en çok satış yapılan il oldu. Antalya, Ankara, Bursa ve Yalova yabancılar yüksek miktarda satış yapılan diğer iller.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
90 Kez Görüntülendi.
Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma tarihe karışacak
KOCAELİ HABERLERİ
61 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin istiyoruz
YAŞAM
72 Kez Görüntülendi.
KO-MEK yeni döneme hazır
GEBZE
60 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
KÜLTÜR-SANAT
27 Kez Görüntülendi.
Değirmendere’de muhteşem konser
YAŞAM
91 Kez Görüntülendi.
Hürriyet’ten Ercan’a hayırlı olsun ziyareti
SİYASET
41 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü hatırlattı
KÜLTÜR-SANAT
41 Kez Görüntülendi.
Trabzonlular festival gelirini SMA hastasına bağışladı
KÜLTÜR-SANAT
35 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi 1000 kişilik kadın korosu kuruyor!
EĞİTİM
16 Kez Görüntülendi.
Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti