GÜNDEM:
O toplantıdan ilk sonuç çıktı 'Kocaeli Bilim Kurulu kurulmalı!'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine(TMMOB) bağlı meslek odalarının başkanları, Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri ile önceki günlerde bir araya gelen İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, muhtemel bir deprem sürecinin öncesi ve sonrasında nelerin yapılabileceğiyle ilgili Kocaeli’de ilk somut adımı atmıştı. O toplantıdan çıkan ilk sonuç Kocaeli Bilim Kurulu’nun kurulması oldu. 

İLK MADDE, EN ÖNEMLİ MADDE

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bölgede beklenen depremle ilgili olarak hiç zaman kaybetmeden TMMOB’ye bağlı meslek odaları, KOÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği; Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama ile Mimarlık bölüm başkanları ve akademisyenleriyle bir araya gelmişti. Toplantının ardından yavaş yavaş şekillenen sonuç bildirgesinin ilk önemli maddesi belirlendi. 

FARKLI DİSİPLİNLER, ORTAK AMAÇ; BİLİM KURULU

Söz konusu sonuç bildirgesinde "Kocaeli genelinde ve İzmit ilçesinde depremin etkilerini en aza indirgemek, deprem öncesi, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerin ortaya konulup somut adımların atılmasına yön verecek kararların alınması amacı ile farklı disiplinlerin bir araya gelerek Bilim Kurulu oluşturulması gerekliliği tüm katılımcıların ortak kanaati olarak ortaya konulmuştur" denilirken, "Bu kapsamda alt çalışma grupları da oluşturularak uzmanlık alanlarına göre faaliyete geçmeleri sağlanmalıdır" ifadelerine yer verildi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku