GÜNDEM:
EMEP: 'Bu eğitim sistemi çocuklarımızı harcıyor!'

EMEP: Eğitim sistemini bu hale getirenler yönetenlerdir!

Kocaeli'nin Derince ilçesinde, LGS sonuçlarının ardından babasıyla tartıştıkları iddia edilen 14 yaşındaki Y.F.M, 4. kattan atlayarak hayatına son verdi. Yaşanan olaya dair açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, artık çocukların geleceğinin karartılmaması gerektiğini vurguladı. Eğitim sistemini bu hale getirenlerin ülkeyi yönetenler olduğunun ifade edildiği açıklamada, müfredatın çocukların geleceği ve ihtiyacı gözetilerek düzenlenmesinin gerektiği belirtildi.

EMEP İl Başkanı Arzu Erkan imzalı açıklama şöyle;

"Y.F.M, henüz 14 yaşındaydı. Önceki gün açıklana LGS sınav sonuçları sonrası babasıyla tartışma yaşıyor ve oturdukları binanın 4. katından atlayarak intihar ediyor. Y.F.M, artık aramızda değil. Üstelik kentimizde yaşanan bu acı olay ne ilkti ne de son olacak. Farkında mısınız? Çocuklarımız yapboza dönüştürülmüş eğitim sisteminin kurbanı oluyor. Her yıl milyonlarca öğrenci lise ve üniversite geçiş sınavı için harıl harıl ter döküyor. Çocuklarımızın geleceği için dershanelere, temel liselere, kurslara tonla para harcıyoruz. Yetiyor mu yetmiyor? Yetmiyor çünkü bu sistem adil değil, parası olanla parası olmayanın, dershaneye gidenle gitmeyenin yarıştırıldığı bir sistem adil olabilir mi?

ARTIK YETER!

Başarısızlık sadece çocuklarımızın suçu mu? Yoksa eğitim sistemini bu hale getiren bizi yönetenlerin suçu mu? AKP Hükümeti 17 yılda 15 kez müfredat değişikliği yaptı. 4+4+4 sistemini bütün itirazlara rağmen getirirken şimdi bir çırpıda kaldırıyor. Hatırlayalım TEOG bir gecede dönemin ortasında kaldırılmıştı. Her yıl sınav sistemleri, sınavların isimleri bile değiştiriliyor. Okullarda verilen eğitimin içi boşaltılıyor. Bilimsellikten uzak, en temel bilgilerin bile verilmediği bu eğitim sisteminde çocuklarımızın at gibi yarıştırılmasına tanıklık ediyoruz. Eğitim sistemini bu hale getirenleri; kendi çocuklarını en iyi özel okullarda okutan, yurt dışında eğitimini sağlayan, bizlerin vergileriyle gemi filoları, şirket sahibi yapan bizi yönetenlerdir.

Artık yeter çocuklarımızın geleceğini karartmayın!

Sınavlar kaldırılsın, hayat çocuklarımıza kalsın!

Eğitim sistemi, müfredatlar çocuklarımızın ihtiyaçlarını gözeterek düzenlensin!"

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku