'Engellilerin sorunu hepimizin ortak sorunudur!'

"Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen “Engelliler Haftası” engelli olarak tanımlanan kardeşlerimizin haklarına dikkat çekilmesi ve farkındalık yaratılması için oldukça büyük önem arz etmektedir.

Herkesin birer engelli adayı olduğu yeryüzünde engelli olmak kişi tercihi değildir. Doğuştan veya daha sonradan çeşitli nedenler ile gerçekleşen engelli olma hali bireysel bir sorun teşkil etmemelidir. Bu anlamda toplumumuzun bir parçası olan engelli bireylerimizin yaşam kalitelerini yükseltmek, eğitim, istihdam gibi imkanları sağlamak sosyal devlet ilkelerimizin başında gelmektedir.

Onların kimseye ihtiyaç duymadan özgüvenleri tam bireyler olarak hayatlarını idame ettirebilmeleri için imkanlar sağlanmalı, günlük çözümler yerine köklü çalışmalar yapılmalıdır. Engellilerimizin karşılaşabilecekleri veya yaşayabilecekleri sorunlar sadece kendilerinin değil toplumumuzun ortak sorunudur.

Tarihimiz boyunca milletimiz yardımseverlik ve merhamet konusunda tüm dünyaya ders vermiş bir topluluktur. Dolayısıyla engelli bireylerimize yaklaşımımızda gayet samimi ve bu duyguları ispatlar niteliktedir.

Onların penceresinden bakabildiğimiz bir ortamda her zaman yanlarında olduğumuzu hissetmeleri ortak amacımız olmalıdır. Bu konuda bilinç ve hassasiyetin artmasını temenni ediyor, Dünya Engelliler Haftasını kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku