EKONOMİ:
Zeytinoğlu ekim ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu T.C. Merkez Bankası ve KSO verilerine göre ekim ayı imalat sanayi kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi. Zeytinoğlu, “Ekim ayında kapasite kullanım oranı; Türkiye genelinde yüzde 76.9 ile eylül ayına göre 0.5 puan, geçen yılın aynı ayına göre 1.1 puan geriledi.

Oda olarak her ay düzenli açıkladığımız Kocaeli imalat sanayi kapasite kullanım oranı ise ekimde yüzde 72 ile eylül ayına göre 0.5 puan gerilerken, geçen yılın aynı ayına göre 0.7 puan arttı. Sektörlere baktığımızda; otomotiv, kimya, gıda, metal, makine ve elektronik sektörlerinde kapasite kullanım oranları genel ortalamanın üzerinde gerçekleşen sektörler olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

KOCAELİ FİRMALARI

Kocaeli firmalarının iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini de açıklayan Zeytinoğlu, “Ekim ayı anketine yanıt veren firmaların yüzde 17’si kasım ayında iç siparişlerinin arttığını belirtilirken, yüzde 19’u siparişlerinin azaldığını belirtmiştir. Firmaların yüzde 64’ünde ise sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır. İhracat yapan firmaların yüzde 15’i dış siparişlerinin kasım ayında arttığını belirtirken, yüzde 15’i azalış bildirmişlerdir. Firmaların yüzde 70’inde ise alınan dış sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır” ifadelerini kullandı.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku