EKONOMİ:
Tarhan: ' Uzel Fabrikası yağmalandı, bakanlık nerede?'

Türkiye’nin dev sanayi kuruluşları listesinde yer alan Rami’deki Uzel traktör fabrikasının iflas edip yağmalanmasına Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu CHP Sözcüsü Tahsin Tarhan’dan eleştiri geldi. Tarhan: “Türkiye’nin en güçlü firmalarından birinin bu hale geldiğini gören İktidar sorumlularının vicdanı rahat mı” dedi.


MİLYON LİRALIK FABRİKA YAĞMALANIRKEN SANAYİ BAKANLIĞI NEREDE

Tahsin Tarhan “Hazırlanan bilirkişi raporunda 832 milyon TL değer biçilen fabrika bugün ne yazık ki hurdacıların yağmasına terk edilmiş durumda. Sanayi ve sanayiciye destek verin derken bir gün bunların yaşanabileceği ön görerek uyarılarımız yapmıştık. Ne yazık ki özellikle Anadolu’da yatırım olarak yapılmış ancak daha sonra atıl kalmış birçok örnek görüyoruz.” Dedi.


GÖZ GÖRE GÖRE TALANA İZİN VERİLDİ

Tahsin Tarhan, “Bölgede yaşayanlar günde 20 kere polis baskını olduğunu dile getiriyor. Geceleri tır ve kamyonları içeri sokup torna tezgâhlarından tutun da traktörlere kadar her şeyi çaldıklarını söylüyor. Fabrikadaki milyonlarca liralık üretim bantlarının, makine tezgâhlarının, bilgisayar sistemlerinin, torna cihazlarının ve traktörlerin her gün yağmalandığı ileri sürülüyor. Tek bir yetkili kişi de çıkıp duruma müdahale etmiyor. Yağmalanan sadece tek bir fabrika değil, Türk Sanayicisidir, Sanayi Yatırımlarının geleceğidir.” Dedi.

KAYYUM ATAMASI FABRİKAYI KURTARMAK YERİNE BATIRDI

Tahsin Tarhan, "Aile arasında çıkan bir anlaşmazlık sonu ülkemizin milli bir değeri ve markası olan fabrikada işler kötü gitmeye başlamıştı. Her ne kadar istemesek de bu tarz olaylar olabiliyor. Ancak daha sonra fabrikayı yönetmesi için atanan bilgi ve birikimden yoksun kayyumlar fabrikayı kurtarmak yerine batırdı. Cumhuriyetimizin bir değeri olan bugün aynı yatırımları yapsın diye yüzlerce teşvik sağlanan çok güzel bir fabrika yok oldu. Oysa düzgün yönetilebilseydi bugün o fabrika kamuya kazandırılmış olurdu" dedi


BUGÜN AYNI FABRİKAYI KURMAK İMKANSIZ

Tahsin Tarhan, “Ülke olarak zor bir ekonomik dönemden geçmekteyiz. Bugünün ekonomik şartlarıyla aynı fabrikayı kurmak, o yatırımı yapmak imkansız. Bin bir emekle kurulmuş bir sanayi yatırımı hırsızların, hurdacıların eline bırakılıyor. Yasal süreç, anlaşmazlıklar, ekonomik nedenle Marka değeri taşıyan bir Fabrika yok oluyor. İçerisindeki demirinden bile para kazanalar varken birde fabrikanın çalıştığını üretmeye devam ettiğini düşünün. Yazık çok yazık…”dedi  

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku