EKONOMİ:
KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Zeytinoğlu açıklamasının devamında, “Bütçe gelirleri kapsamında; vergi gelirleri haziran ayında yüzde 152.64 milyar TL olarak gerçekleşti. Vergi gelirlerinde gerçekleşen yüzde 108.4’lük artışın bütçeyi önemli ölçüde desteklediğini görüyoruz. Alt kalemlerine baktığımızda gelir ve kazanç üzerinden alınan vergilerde yüzde 65.8’lik, dahilde alınan KDV’de yüzde 49.8’lik, ÖTV’de yüzde 113.5’lik artışlar oldu. İthalat artışına bağlı olarak, ithalden alınan KDV’de de yüzde 154.8’lik artış olduğunu görüyoruz.Giderler tarafında ise ağırlıklı olarak cari transferler, mal ve hizmet alım giderleri ile sermaye giderlerikalemlerinde olduğu görülüyor.” dedi.

Zeytinoğlu, denk bütçenin önemine değinerekdaha düşük maliyetle daha fazla kredi imkanına erişebilme imkanınaulaşılabileceğini ifade etti.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku