EKONOMİ:
Kocaeli'de suya yüzde 40 zam geldi

İSU Genel Kurulu Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. İSU Genel Müdürlüğü'nün 2022 Yılı Bilanço, Kesin Hesap, Taşınır Kesin Hesabı'nın görüşülerek karara bağlanmasının ardından Genel Kurul'da içme suyuna yapılması masaya yatırıldı. Genel Kurul'da alınan karara göre konutlarda içme suyuna yüzde 40, işyerlerinde yüzde 60, sanayide ise yüzde 85 oranında zam yansıyacak.

SANAYİ SUYUNA YÜZDE 85

Öte yandan Kocaeli’de faturalara yansıtılmayan su zammı da gündeme geldi. Görüşülen maddelere göre Kocaeli’de meskende su fiyatları 10 metreküpe kadar 15.25 tl, 10 metreküpten sonra 27.83 liraya çıkarılması talep edildi. Böylece Kocaeli’de su fiyatlarına yüzde 40’lık bir zam gelmiş oldu. Normalde 1 metreküp suyum maliyetinin 18.43 lira olarak hesaplandığı Kocaeli’de aradaki fark ise sanayi nin su fiyatlarına yansıtılarak bu yükü sanayinin kaldırması sağlanacak.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku