EKONOMİ:
Başkan Hürriyet'ten ÖTV zammına tepki: Yerel yönetimlerde ÖTV muafiyeti şart!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ekonomik krizin vatandaşın sırtına yüklendiğini ve büyük ÖTV zammının vatandaşa hizmet götüren belediyelere de ağır bir yük getireceğine dikkat çekti. Belediyelerin kullandığı akaryakıtta ÖTV muafiyetinin şart olduğunu ifade eden Başkan Hürriyet şu ifadeleri kullandı: Akaryakıtta yapılan büyük ÖTV zammı, hizmetleri önemli kısmında yakın kullanmak zorunda olan tüm belediyelere ağır bir yük getirecektir. Bu işin A partisi B partisi yok. Hiçbir belediye bu maliyetler karşısında direnemez.

“ÖTV MUAFİYETİ ŞARTTIR”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’in de altını çizdiği gibi; yerel yönetimlerin kullandığı akaryakıtta ÖTV MUAFİYETİ ŞARTTIR. İzmit Belediyemizin asli hizmetlerinden olan temizlik işleri, sosyal hizmetler, sıcak yemek desteği, fen işleri, park bahçeler gibi hizmetlerde kullandığımız araçların akaryakıtlarından yüksek vergiler alınması belediyelerin üzerindeki yükü katbekat arttıracaktır. Sürekli olarak artan yüksek enflasyon, artan maliyetler gibi belediye bütçelerini etkileyen unsurların ardından şimdi de ÖTV zammı belediyelerin bütçelerine ciddi bir mali yük olacaktır.

“DAHA ADİL VERGİLENDİRME POLİTİKASI”

Araçlarımızı kullanarak gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin tümü, toplumumuzun refahı için önemlidir ve hizmetlerimizin pek çoğunu da belediye hizmet araçlarımızla gerçekleştiriyoruz. 

Son yapılan ÖTV artışının yerel hizmetlere ağır bir yük getireceğini ve toplumun refahını olumsuz etkileyeceğini önemle belirterek, yerel yönetimlerin kullandığı akaryakıtta ÖTV MUAFİYETİ sağlanmasını bekliyoruz.  İzmit Belediyesi olarak yerel hizmetlerin sürdürülebilirliği için daha adil bir vergilendirme politikası ve alternatif çözümler bulunmasını talep ediyoruz.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku