EĞİTİM:
Kocaeli'de KPSS Sınav tedbirleri açıklandı

ÖSYM KOCAELİ SINAV KOORDİNASYON KURULUNUN KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI TEDBİRLERİ

                14 Temmuz 2019 ve 28 Temmuz 2019 Pazar günleri yapılacak olan 2019 (KPSS) Kamu Personel Seçme Sınavı ile ilgili olarak ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulunca alınan tedbirler aşağıya çıkarılmıştır.

  1. 2019 Kamu Personel Seçme Sınavları (Lisans) tarih, saat ve süre bilgileri:

        1. ADI
  1. TARİH VE SAATİ

SINAV SÜRESİ

2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (Genel Yetenek - Genel Kültür)

14 Temmuz 2019 Pazar

Saat: 10.15

130 dk.

2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (Eğitim Bilimleri)

14 Temmuz 2019 Pazar

Saat: 14.45

100 dk.

2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi)

28 Temmuz 2019 Pazar

Saat: 10.15

120-150 dk.

2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı)

28 Temmuz 2019 Pazar

Saat: 14.45

120 dk.

  1. 2019 Kamu Personel Seçme Sınavları aday sayılarına ilişkin genel bilgiler:

İZMİT

BAŞVURAN ADAY SAYISI

ENGELLİ ADAY SAYISI

2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (Genel Yetenek – Genel Kültür)

11 396

11

2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (Eğitim Bilimleri)

6 058

11

2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi)

7 393

8

2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı)

807

2

  1. 2019 Kamu Personel Seçme Sınavları engelli adaylar sınav bina bilgisi:

SINAV BİNASI

İZMİT

Atatürk Ortaokulu

  1. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzerleri emniyet görevlileri tarafından elle ve/veya dedektörle aranacak ve aşağıda belirtilen araç gereç veya eşyalarla sınav binalarına girmelerine kesinlikle izin verilmeyecektir:

  1. Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), anahtarlık, her türlü araç anahtarı, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla,  kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya (şeffaf/numaralı gözlük hariç), plastik ve metal içerikli eşyalar (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing hariç) banka/kredi kartı v.b. kartlarla,

  1. Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinası vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, her türlü elektronik/mekanik cihazla,

  1. Her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,

  1. Her türlü müsvedde kâğıt, defter, kalem, silgi, kalemtıraş, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve bu gibi araçlarla,

  1. Yiyecek içecek (şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç) ve diğer tüketim maddeleriyle,

  1. İlaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla.

             

Sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra sınavın yapıldığı bina içerisinde bu araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sağlık kurulu raporu ile hastalığı/engeli onaylanmış adaylar, sınav başvuru kılavuzunda belirtilen süreler içinde sağlık kurulu raporunu ÖSYM Başkanlığına vermiş ve raporu ÖSYM Başkanlığınca kabul edilmiş ise, Sınava Giriş belgelerinde yazılı ilaç, gıda ve cihazlarla engelli binalarında ya da YSYM binalarında sınava girebileceklerdir.

  1. Adayların sınavın yapılacağı binalara girebilmeleri için yanlarında; Sınava Giriş Belgesi ve Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, imzalı-mühürlü veya barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgesi/Kimlik Kartı Talep Belgesi veya Süresi Geçerli Pasaportu/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya Pembe-Mavi Kart bulundurmaları gerekmektedir. Nüfus Cüzdanında, T.C. Kimlik Numarası ile güncel fotoğraf bulunmalı ve fotoğrafın üzerinde soğuk damga basılı olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı elle veya daktilo ile sonradan doldurulmuş olmamalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınava girmek için gerekli belgeler yanında olmayan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacaktır.

  1. Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı dışındaki kimlik bilgilerinin bulunduğu belgeler (sürücü belgesi, öğretim elemanı, öğretmen, öğrenci belgesi, meslek kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli belge olarak kesinlikle kabul edilmez.
  2.  22.10.2014 tarihli ve 6883 sayılı Geçici Koruma Yönetmeliği’nin 22. maddesi gereğince düzenlenen kimlik belgeleri; Geçici Koruma Kimlik Belgesi (Sadece Suriye uyruklular için) ve Uluslararası Koruma Statü Sahibi Kimlik Belgesi sınava giriş için geçerli olan kimlik belgesi olarak kabul edilir.
  3. Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.
  4. Adayların sınav binasına alınma işlemi sabah oturumları için saat 10.00 ve öğleden sonra oturumları için saat 14.30’a kadar devam edecektir. Bu saatlerden sonra sınav binası kapısı girişlere kapatılacak ve hiçbir aday binaya alınmayacaktır.
  5. 14 Temmuz 2019 Pazar günü ve 28 Temmuz 2019 Pazar günü saat 07:00 ile 14:30 arasında Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanını veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylar için aşağıda adresi ve iletişim bilgileri verilen İzmit Nüfus Müdürlüğü açık tutulacaktır ve “2019 Kamu Personel Seçme Sınavı-Sınav Giriş Belgesi” ile güncel bir fotoğrafını yanında getiren adaylara yeni kart düzenleninceye kadar geçerli olacak “Geçici Kimlik Belgesi” verilecektir.

İZMİT

İzmit Kaymakamlığı Yenişehir Mahallesi Ova Sokak No:38   PK:41050 İZMİT/KOCAELİ

          0262 321 53 26

  1. Sınav Giriş Belgesi yanlarında olmayan adaylar ilgili belgelerini sınav gününde Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi ÖSYM Bürosundan ve Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlık Binası Giriş Katı Z13 numaralı odadan alabileceklerdir.
  2. Sınav için gerekli olan kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete ÖSYM tarafından her bir aday için temin edilecektir.
  3. Sınav başladıktan sonra sınav süresinin dörtte üçü (¾) tamamlanmadan önce ve sınavın son 15 dakikası içerisinde adaylar, sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaklardır.
  4. Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaktır. Sınav salonundan dışarıya çıkan aday kesinlikle sınav salonuna geri alınmayacaktır. Adayların sınavdan çıkabilecekleri süreler dışında sınav salonundan ayrılan aday, bu süre doluncaya kadar sınav binası içerisinde bekletilecektir.
  5. Sınavın güven ve huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla; sınav yapılacak binaların yakınında kurulacak pazarlarda ilgili belediyeler tarafından gürültünün ve sesli satışın önlenmesi ve pazar yerlerinde gürültü yapılmaması ve sessiz olunması hususunda afiş ve tabelaların asılması sağlanacaktır. Araçların klakson çalmalarına, araç konvoyları oluşturulmasına ve inşaat-yol çalışması yapılmasına izin verilmeyecek ve bu konuda ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.
  6. Sınava giren adayların mağdur olmamaları için sınav yapılacak binaların yakınında bulunan sağlık kuruluşlarına gelen ambulansların sirenlerinin gereksiz çalınmaması için gerekli tedbirler ilgili kurumlar tarafından alınacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurur, tüm adaylara üstün başarılar dileriz.

                                                            ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulu

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku