EĞİTİM:
   KO-MEK'ten gazetecilere  sosyal medya eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları tarafından, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyelerine yönelik başlatılan eğitimler devam ediyor. Diksiyon eğitiminin ardından geçtiğimiz hafta da sosyal medya konusunda geniş kapsamlı eğitim verildi. Eğitimde sosyal medyanın önemi, yeni ve eski medya arasındaki farklar, sosyal medya platformları ve sosyal medya reklamcılığı gibi önemli başlıklar ele alındı.

SOSYAL MEDYA TÜM YÖNLERİYLE ANLATILDI

Leyla Atakan Kültür Merkezi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen sosyal medya eğitiminde ilk olarak sosyal medyanın tanımı ve önemi anlatıldı. Bu kapsamda, sosyal medyanın; kullanıcısının kendi ürettiği içeriği yayınladığı ve paylaştığı online bir ağ olduğu kaydedilerek, bu sayede haberlerin, düşüncelerin, günlük yaşanan olayların sosyal ağ ile hızlı ve kolay bir şekilde yansıtılabildiği kaydedildi. Sosyal medya denince akla ilk gelen sözcüğün ise “paylaşmak” olduğunun altı çizildi.

SOSYAL MEDYA İLE YAŞANAN DEĞİŞİM

Sosyal medyanın insan hayatına dahil olmasıyla yaşanan değişim ve buna bağlı olarak iletişim kurma konusundaki yöntemler de eğitimde ele alındı. Bugün dünyada milyonlarca kullanıcının internette sosyal ağları ziyaret ettiği ifade edilerek, “Sosyal ağlar aracılığıyla iş geliştiriyorlar. Dünyanın küçük bir yere odaklanmasında, sanki küçük bir köy haline gelmesinde sosyal medyanın çok önemli bir rolü var. Sosyal medya duvarları, mesafeleri ortadan kaldırırken; insanları ve dolayısıyla iş dünyasını birçok açıdan birbirine yaklaştırmayı başarmıştır” dendi.

 

YENİ VE ESKİ MEDYANIN FARKI

Sosyal medya eğitiminde KOGACE üyelerine ayrıca yeni ve eski medyanın farkı konusunda bilgiler verildi. Geleneksel medyada bir haber oluşturduktan sonra ancak ertesi gün müdahale edilebilecekken sosyal medyada anlık müdahalenin mümkün olduğu belirtildi.

ANLIK İLETİŞİM ANLIK TEPKİ

Eğitimde, geleneksel medya okuyucularının herhangi bir haberle anlık olarak iletişime geçemeyeceği fakat sosyal medya okuyucusunun bir  yazarın yazısına yorumunu ekleyerek kendisini ifade edebildiği belirtildi. Ayrıca yine geleneksel medyada bir habere etkinin günler hatta haftalar sonra geldiği, sosyal medya ise bu tepkinin anlık olduğu vurgulandı.

 

EĞİTİMDEKİ DİĞER BAŞLIKLAR

KOGACE üyelerine yönelik eğitimde ayrıca sosyal medya platformları, içerik üretimi, sayfa ve hesap performansı arttırma, sosyal medya reklamcılığı, monitoring (dijital dünyadaki sitelerde çeşitli sektör, marka ya da kişiler hakkındaki konuşulmaları takip etme yöntemi) ile Analiz ve raporlama konularında da bilgi aktarıldı.

EĞİTİMLER SÜRECEK

KO-MEK’in KOGACE üyelerine yönelik eğitimleri önümüzdeki dönemde devam edecek. Katılımcıların mesleki bilgi ve becerilerini arttırmayı hedefleyen eğitimler kapsamında kamera eğitimi, fotoğraf çekimi, muhabirlik ve grafik tasarımı eğitimleri verilecek.

Bülten No: 1281

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner171

banner5

banner70

Akmanşen, yeni maarif modelini anlattı
Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen,’Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adlı söyleşi ile...

Haberi Oku