DARICA:
Bıyık: Darıca'mızı depreme hazırlayacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesine koordinatör olarak görevlendirilen ve deprem bölgesinde çalışmalar yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, olası Marmara depremine karşı da Darıca’yı daha iyi hazırlamak için önemli tedbirler alacaklarını ve çalışmalar yapacaklarını söyledi.

İLÇEMİZİ DEPREME HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR

Kahramanmaraş bölgesinde bir yandan yaraları sarmak için çalışan bir yandan da gözlemler yapan Başkan Muzaffer Bıyık, Darıca’nın da olası bir depremde fazla hasar almaması ve deprem sonrası neler yapılması konusunda çalışma başlattı. İlgili teknik başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile toplantı yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “İlçemizi olası Marmara depremine karşı en iyi şekilde hazırlamalıyız. Deprem öncesi ve deprem sonrasında neler yapmamız gerekiyor en ince ayrıntısına kadar planlıyoruz. Toplanma ve barınma alanlarına kadar, çadır ve konteynır kent alanlarımızın ve hatta tuvalet ve duş alanlarının belirlenmesine kadar hangi mahallelerde nasıl aksiyon alacağımızı belirliyoruz” dedi.

DARICA ARAMA KURTARMA EKİBİ KURULUYOR

Kahramanmaraş merkezli depremden dersler çıkaracaklarını ve ciddi adımlar atacaklarını da belirten Başkan Muzaffer Bıyık, “Darıca Belediyesi olarak arama kurtarma ekipleri kurmak için çalışma başlattık. Mahalle gönüllülerimizle birlikte ilçemizde mahalle mahalle gönüllülerden de oluşan ekipler oluşturacağız. İlçemizdeki yapı stokunu da gözden geçirerek kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Emek Mahallesi’nde yaptığımız 329 dairelik kentsel dönüşüm projemiz gibi diğer mahallelerimizde de çalışma yapacağız. Vatandaşlarımızdan da bize bu konuda destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

DARICA’YA AFET KOORDİNASYON MERKEZİ

Deprem konusunu ciddiye aldıklarını ve kurumlarla işbirliğine de önem verdiklerini ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, GTO Başkanı Nail Çiler’le birlikte ilçeye kazandırılacak olan Afet Koordinasyon Merkezi ve Aşevi çalışmalarını inceledi. Devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Muzaffer Bıyık, “Kısa bir süre önce açılışını gerçekleştirdiğimiz Darıca Hizmet Kompleksi’nin altında Darıca Afet Koordinasyon Merkezi ve Aşevi kuracağız. Afet Koordinasyon Merkezimizde olası bir afet durumunda kullanılmak üzere arama kurtarma faaliyetleri de dahil olmak üzere ihtiyaç olan her malzeme hazır bulundurulacak. Aşevimizi de günlük bin kişiye yemek çıkartacak kapasitede hazır hale getireceğiz. Ayrıca mobil aşevimizi de oluşturarak ihtiyaç halinde kullanacağız. Deprem hayatımızın bir gerçeği, bizler de sorumluluğumuz gereği Darıca’yı olası bir afete karşı en iyi şekilde hazırlamak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Darıca Millet Bahçesi genişleyecek
Darıca Millet Bahçesi içerisinde yer alan 4 lojmanın yıkılması için ihale gerçekleştirildi

Haberi Oku