ÇAYIROVA:
Çayırova'daki dev park için gün sayılıyor

Altyapı yatırımlarının yanı sıra büyük ölçekli park ve meydanları kente kazandırmak için yoğun çaba harcayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çayırova ilçesinde projelendirdiği Cumhuriyet Mahallesi Parkı’nda son rötuşları yapıyor. 33 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve tamamlandığında Çayırovalılar’ın buluşma noktası olacak dev park, 7’den 70’e herkese hitap edecek.

 

SON İŞLER YAPILIYOR

Gelecek nesillere ‘Daha yaşanabilir bir Kocaeli’ bırakabilmek amacıyla çevre yatırımlarına öncelik veren Büyükşehir, Çayırova’ya dev bir park kazandırmak üzere. Kent genelinde pek çok eser ve hizmeti hayata geçiren Büyükşehir, Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa ettiği parkta sona yaklaştı. Bölgedeki sosyal donatı alanı eksikliğini büyük ölçüde giderecek olan 33 bin metrekarelik park, yeşilliğiyle ön plana çıkacak. Bu kapsamda parkın 22 bin metrekaresi yeşil alan olarak vatandaşın hizmetine sunulacak.

 

İLERLEME ORANI YÜZDE 95

Proje sahasında hummalı bir çalışma yürüten Büyükşehir ekipleri, parkın ilerleme oranında yüzde 95 seviyesine ulaştı. Parkta son olarak kafeterya binası tamamlandı. Parkın birinci ve ikinci bölgesindeki çocuk oyun alanlarının EPDM kaplamasını tamamlayan ekipler, hobbit köyü evlerini de çevre düzenlemesiyle birlikte tamamlayarak daha cazip hale getirdi.

 

SENTETİK ÇİMDE TAMAM

Gençlerin talebi üzerine projeye sonradan eklenen futbol sahasının sentetik çimini sererek buradaki tüm imalatları yerine getiren Büyükşehir ekipleri, parkın giriş kapısı montajını da tamamladı. Çayırova’da sağlık ve sosyal yaşama yeni bir soluk getirecek olan parkın çok yakın zamanda hizmete açılması planlanıyor.

 

BU PARKTA YOK YOK

Hayata geçirilecek Çayırova Cumhuriyet Mahallesi Parkı’nda vatandaşların sağlıklı ve keyifli zaman geçirebilmesi için birçok sosyal donatı ve mekân park alanı içerisinde inşa edildi. Bu bağlamda çocuk oyun alanları, piknik alanları, fitness spor alanları, çok amaçlı spor sahası, yürüyüş yolu, meydan ve oturma mekânları dev park içerisinde bölge halkına hizmet verecek.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kitap kahveler ilçeye değer katıyor
Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, ilçeye kazandırılan kitap kahvelerin Çayırova’ya değer...

Haberi Oku