YAŞAM:
Nusret Acur Venedik'i yazdı

Gezi Notları-4- (VENEZİA)
7-VENEDİK:(Aşıklar Şehri)
Amsterdam’dan, rotamızı 1200 km mesafede olan Venedik’e çeviriyoruz. Ancak rotamız üzerine, özellikle Almanya’nın Bavyera Eyaletine bağlı muhteşem bir bölgeyi ekledik. Almanyanın iç-orta bölümünde olan ve tamamen ortaçağ dönemine ait yapılarıyla ünlü “Romantische strasse” romantik yol üzerindeki, yaklaşık 15 noktayı ziyaret etmek istedik. Gel gelelim, Alman otoyolunda yaşanan büyük kaza sebebiyle geç kaldığımız için ancak 5-6 kale-köyü gezebildik.

Belki iddialı olucak ama şunu söyleyebilirim; Almanyayı gezmek yerine sadece bu 300 kmye yayılan güzergahtaki müthiş yerleşim yerlerini gezin. Özellikle Rotenburg mutlaka ama mutlaka görülmeli. Kendinizi o dönemde hissedeceksiniz. Gerçek ve muhteşem Almanya işte burada...Neyse, Alp dağlarının kıyısından sabah saatlerinde italya üzerinden Venedik’e uzanıyoruz. Gerek Amsterdam, gerek Hamburg gerek ise diğer kanal şehirleriyle kıyaslanmayacak bir yapısı ve güzelliği var. İtalyan sıcaklığını ve hareketliliğini zaten anında hissediyorsunuz.

Şehir ana karadan tamamen bağımsız bir şekilde deniz bataklığı üzerine Po ve Piave nehirlerinin deltaları üzerinde 118 adacık birleştirilerek oturtulmuş. 400 köprü var. Kanal şehri, su şehri ve maskeleriyle ünlü olması sebebiyle maskeler şehri olarakta anılıyor. Araç yada bisiklet yok... Hatta bazen yürümek için yol bitiyor ve siz mecburen sandala biniyorsunuz. Görülmesi gerekli yerler olarak; San Marco Meydanı, Rıaldo Köprüsü, San Marco Kulesi, Santa Marıa Glorıosa, Burano Adası, Plazzo Ducale ve Cam müzesi sayılabilir.Tüm bu alanlarda, İtalyan lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

Makarna ve pizzanın yanısıra çok güzel deniz ürünleride mevcut. Ortalama yemekler 7 euro ile 22 euro arasında değişiyor. Almanya ve Hollanda’ya göre biraz daha ekonomik. Şehir merkezine vapurla gitmek isterseniz 9 euro; Venedik ile özdeşleşen yarım saatlik bir sandal sefası için ise 80-100 euro yu gözden çıkarmanız gerekiyor. Çok konforlu olmamakla birlikte ortalama konaklama maliyeti 70 euro, akaryakıt fiyatı (dizel) 1,56 euro. Bir günlük otopark ücreti 29 euro. Şehrin bütün sokaklarını gezerek görebilirsiniz, bunun için 1 tam gün yeterli gelir. Görülmesi özellikle tavsiye olunur. Şehir adının hakkını vermiş...
#Gidin-Görün-Gezin#

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku