YAŞAM:
Misafirlerimiz vardı, gidiyorlar...

Avrupa ve Balkanlarda yazı geçirdikten sonra Afrika'ya dönüşe başlayan leyleklerin Balkanlar ve Trakya yolculuğu Gebze'de mola ile ara verdi...Mart ayında Afrika'dan yola çıkarak Hatay üzerinden Anadolu'yu kat ederek Avrupa ülkelerindeki üreme ve konaklama yerlerine ve bölgelerine  dağılan leylekler, kuluçka dönemi ve yavrularını büyütmeleriyle birlikte yeniden Afrika'ya dönüşe geçti.

'Sonbahar göçü' olarak adlandırılan leyleklerin Afrika yolculuğunda son dönem en önemli duraklardan birisi Gebze Yenikent mahallesi sınırları içerisindeki Gaziler Milli Park ile Yenikent mahallesi oldu. Bu yıl Ağustos ayının başından itibaren gözlenen ve önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenen leyleklerin  göç yolculuğunda dün akşam üstü  Yenikent Mutlukent blokları çatılarında ve ormandaki ağaçlarda önce gökyüzünde kavis şöleninin ardından gece burada konakladılar. 

YENİKENTLİLER GÜZEL MİSAFİRPERVERLİK ÖRNEĞİ GÖSTERDİ

Leyleklerin bölgede mola vermesi bölge sakinlerinin bu molayı ilgiyle izlemelerine bazı vatandaşların yiyecek ve kaplar içinde su ikram etmelerine de neden oldu.Leyleklerin molanın ardından bugün tekrar uzun ve yorucu göç yolculuklarına çıkmaları bekleniyor. HABER: Yılmaz IŞIK/ Fotoğraflar: Reyhan MUTLU

Haber

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku