YAŞAM:
Mehmet Bilgin sizin için Marmaray'ı inceledi

ÖZEL HABER:  Dün Marmaray'ın Gebze-Halkalı arasında yıllar sonra yeniden açılan banliyösünde Gebze'den Söğütlüçeşme'ye kadar 65 dakika süren bir test yolculuğu yaptım.Aklımda kalanlar faydalı olabilir diye paylaşıyorum.

⏲Gebze-Halkalı-Gebze Yönü İlk sefer 06:00

⏲Gebze -Halkalı Yönü Son Sefer : 22:15

⏲Halkalı-Gebze Yönü son Sefer :22:00

-Söğütlüçeşme-Gebze Yönü Son Sefer : 22:50

-Her iki yöne de 15 dakika da bir tren mevcut.

-Tüm istasyonlarda fotoğrafta gördüğünüz gibi tlf. larınızı şarj edebilmeniz için direkler üzerine montelenmiş prizler çok sayıda mevcut

-3 yeni istasyon gördüm.Gebze'den hemen sonra ki DARICA (buna tam anlam veremedim.Hem çok yakın hem de Gebze'den ve Osmangazi'den çok rahat Darıca'ya zaten ulaşım sağlanabilmekte)

2. yeni istasyon AYDINTEPE..İçmeler Güzelyalı arasında (Evora İstanbul konukları çok güzel faydalanabilir)

3. yeni istasyon BAŞAK.. Kartal-Atalar arasında

-KIZILTOPRAK İstasyonu kalkmış.

-Çocukluğumuz da içlerine girdiğimizde bizi serin ve loş ortamı ile karşılayan,artık antik değere sahip o eski istasyonlar muhafazaya alınmış durumda.Fakat bir çoğu istasyon peronlarının biraz uzağında sanki atıl durumda sessizce bekliyorlar gibi.

-Bazı TCDD yetkilileri ile görüşmelerde bulundum. Hepsi de basında özellikle "güvenlik" konularında yazılanların kısmen doğruluğunu isteyerek olmasa da teyid ettiler.Evet eksiklikler varmış fakat bunların önemli bölümü öylesine büyük ölümcül kazalara neden olabilecek aksaklıklar eksiklikler olmamakla beraber en fazla 2-3 ay içinde giderilebileceğinden bahsettiler.Bu arada trenlerin çok yavaş ilerlediği ve bununda insana güven verdiğini söylemek isterim. Haber ve fotoğraflar: Mehmet  Bilgin

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku