YAŞAM:
Kuzey Ormanları büyük tehlike altında

İstanbul'dan  Sakarya'ya kadar bir yeşil kuşak şeklinde uzanan ve Gebze'nin kuzeyinden geçen içinde pek çok köyümüzün de bulunduğu Kuzey ormanları son yıllarda  kirlenme, hafriyat çıkarma, kaçak villa, villa projeleri,kaçak hafriyat dökme, taşocağı izinleri gibi büyük bir tahribat tehlikesi altında bulunuyor.

Tuzla Tepeören arkasındaki TEM ormanlarından bir hafriyat çıkarma durumunu görüyorsunuz. 

 

.Bugün kuzey ormanlarının gizli vadilerinde çok sayıda villa projesinin de yapıldığı gözleniyor.  Fotoğraf: Ömer Özdemir / 

3. havaalanı için ormanlardan milyonlarca ton  orman toprağı götürüldü iddiası

Kuzey Ormanları bugün tarihte doğaya yapılan en büyük saldırılardan biri altında olmasına rağmen, şu an 250 milyon ağacıyla size ve sayısız canlıya nefes olmaya devam ediyor. Bugün kuzey ormanlarının bazı bölümlerinden taze hafriyat toprağı çıkarıp 3. hlavalimanı için malzeme yapılması bu konuda milyonları bulduğu ifade edilen  metreküp toprağın buralardan taşınması, yeşil kuşak içinde saklı vadilere kaçak veya projelendirilmiş villa projelerinin yapılması Kuzey Ormanlarını en büyük tehdit eden  bir büyük tehlike olarak karşımıza çıkıyor. Böyle devam ederse yakın gelecekte , ekosistemin devam ettiği ve binlerce yaban canlının yaşam alanı olan Kuzey Ormanları yok olmuş olacak. 

Bugün kuzey ormanlarında 250 milyon ağacıyla size ve başta çakal gibi sayısız canlıya nefes olmaya devam ediyor. Ağıt yakma savunmaya katıl. Arslan Kezer / Tramem, Mayıs 2019

. Fotoğraf: Ömer Özdemir / 

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku