YAŞAM:
İzmit Belediyesi kültür ve sanatta ödüle doymuyor

İzmit Belediye Tiyatrosu henüz kısa bir süre önce kurulmasına rağmen ‘Vasati Dört Kişi’ oyunuyla 9. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödüllerinde ‘En iyi yeni oyun’ ödülünü kazandı. Başkan Hürriyet ayrıca Tiyatro ve Sanata Katkı Özel Ödülü’ne de layık görüldü

9. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri Töreni İstanbul’da Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen başarılı çalışmalara imza atan İzmit Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Vasati Dört Kişi’ oyunu ‘En iyi yeni oyun’ ödülünü kazandı. Başkan Hürriyet törende ayrıca Tiyatro ve Sanata Katkı Özel Ödülü’ne de layık görüldü. 

“ÖNCÜ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Programa katılan ve Tiyatro ve Sanata Katkı Özel Ödülü takdim edilen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet yaptığı konuşmada, “Biz bir ilçe belediyesiyiz. Kocaeli ölçeğinde sanata giden damarları açmak üzere geldiğimizden bu yana sanatın her alanında; tiyatroda, müzikte, resimde her alanda kaynaklarımızı sanata yatırarak öncü olmaya çalışıyoruz. Kendi çapımızda bir oda tiyatrosu kurduk. 

TEŞEKKÜR ETTİ

Kocaeli Şehir Tiyatrolarının kuruluşunda da yer almış olan çok değerli Burhan Akçin hocamla ve istihdam ettiğimiz tiyatro dostu arkadaşlarımızla beraber çok güzel oyunlar çıkartmaya çalışıyoruz. Alanında uzman hocalarımızın yol göstericiliğiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bütün İzmitliler adına, emek veren tüm dostlarımıza, hocalarımıza, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

“YAŞASIN TİYATRO”

‘En iyi yeni oyun’ ödülünü İzmit Belediye Tiyatrosu oyuncuları Tunç Toker, Onur Serimer, Numan Ertuğrul Uzunsoy ve Durmuş Çetin aldı. Oyuncular adına söz alan Durmuş Çetin konuşmasında, “Oyunumuzun yazarı Doç. Dr. Mine Artu’ya, yönetmenimiz Burhan Akçin’e, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ceren Cömert Öker’e ve tabii ki yaptığı projelerle her zaman yanımızda olan İzmit’in aydınlık yüzünü tamamen kültür ve sanat şehrine dönüştüren değerli başkanımız Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum. Yaşasın tiyatro” ifadelerini kullandı.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku