YAŞAM:
'Hıdırellez dostluğun, barışın ve kardeşliğin simgesidir”

 

Hıdırellez’in bizi biz yapan; kültürümüzü, inancımızı, duygularımızı yansıtan önemli bir değer olduğunu ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ”Hıdırellez, bütün Türk dünyası ile birlikte Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya’da, kısacası kültür coğrafyamızda kutlanan önemli bayramlardan birisidir. Birliğimizin, beraberliğimizin en güzel ispatıdır” dedi.

 

Başkan Büyükakın, kutlama mesajını şu şekilde sürdürdü; ”Eski tarihlerde Ruz-ı Hızır veya Hızır günü olarak da adlandırılan Hıdırellez, Hızır ve İlyas Peygamberlerin yeryüzünde buluştukları gün olduğu var sayılarak kutlanmaktadır. Dostluğun, barışın ve kardeşliğin simgesi olan Hıdırellez’i insanlarımız, yeni mevsime yönelik dileklerini, Allah’a sunmaya bir vesile olarak da kabul ediyorlar.

 

Hızır; uğur ve kısmet sembolüdür. Hıdırellez, birliktelik ve kardeşlik günüdür. Bu gün dostluk günü, bereket günüdür. Tıpkı yüzyıllar önce Hızır ve İlyas'ın (A.S.) dilediği gibi bugün bereket dileme günüdür.

 

Bu bereketli günde Cenab-ı Allah’tan birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını diliyor, Türk dünyasının Hıdırellez Bayramı’nı kutluyorum.”

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku