YAŞAM:
Gaziler Ormanını  çam kese böcekleri bastı!

Türkiye ormanlarının sürekliliğini tehdit eden biyolojik faktörlerin başında böcek zararlıları gelmektedir. Böcek zararlıları içinde çam kese böceği önemli bir yer işgal etmektedir. Çam kese böceği (Thaumetopoeo pityocampa Schiff) özellikle Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesi çam ormanlarında önemli zararlara neden olan bir böcektir. İşte bu böcek türlerinden olan Çam kese böceği (Thaumetopoeo pityocampa Schiff)  Gebze ormanalarını da an itibariyle sarmış durumda. Özellikle sabahları Gebze Gaziler ormanında yürüyüşe çıkan insanların dikkatini  çam ağaçlarına kümelenmiş olan çam kese böcekleri yuvalarını ve yuvalanan ağaçların kuruduğunu görünce şaşırıyorlar.

ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ VE BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇSİN!

Kese böceklerinin Gebze Gaziler Milli Park'ındaki ağaçlarını  adeta istila ettikleri gözleniyor.  Ağaçlara yuvalanan çam kese böcekleri yüzünden pek çok ağacın da kuruma aşamasına geldiği görülüyor. Bu anlamda biyolojiik  yöntemlerle bunlarla mücedelesi için  Gebze Bölge Orman İşletmesi yetkilileri ile Kocaeli Büyükşehir yetkililerini göreve davet ediyoruz. YILMAZ IŞIK

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku