YAŞAM:
Dolu yağışı üzüm bağlarını yıktı geçti!

Geçtiğimiz günlerde bölgemizi özellikle Gebze'nini bazı köylerini etkisi altına alan sağnak yağmur ile birlikte düşen dolu yağışının bölgemizdeki pek çok ekili arazilerde büyük yıkıma  yol açtığı yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. Sağanak yağış ile birlikte yağan dolu yağışının özellikle Gebze Tavşanlı'da bulunan  bir çok üzüm bağına da büyük zararlar verdiği ortaya çıktı.  Tavşanlılı çiftçi Mehmet Hırçın, gazetemize yaptığı açıklamada, kendisine ait  iki adet  bağından birisinin dolu  yağışı nedeniyle tamamen bozularak ürünle birlikte devre dışı kaldığını dile getirdi.

Bölgemizi geçtiğimiz günlerde etkileeyen dolu yağışının zararla ıyeni yeni ortaya çıkmaya başladı üzüm bağlarının yanı sıra bir çok incir ağacı ve meyvesinin de zarar gördüğü ortaya çıktı., Gazeteci Yılmaz Işık, zararı yerinde tespit ederek gördü. 

Gebze Gölcüönü'nde köylü ürünleri yerinde bölgemizde ünlü Bal-Bal ve Çavuş üzümü satan Tavşanlılı çiftçi Mehmet Hırçın, " Bir bağım dolu yağışı ile biirlikte tamamen devre dışı kaldı ve ordan verim ve ürün alamadık. şimdilik öbür bağdaki üzümümüzü çıkarııyoruz pazara oda artık az kaldı" dedi. YILMAZ IŞIK

banner148
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku