YAŞAM:
Çocuklarınızı sorumluluklarınız altında ezmeyin

 

11. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan “Süper Dadı” lakaplı Pedagog Gözde Erdoğan, “Çocuklu Hayat” konulu konferansını Kılavuz Gençlik Sahnesinde gerçekleştirdi. Çocuk gelişimi konusunda önemli bilgiler aktaran Erdoğan; “Anne olmak büyük sorumluluktur. Sizin üzerinize düşen sorumluluk altında çocuklarınızı ezmemektir” dedi.

AİLELER DOĞUMA HAZIR OLMALI

Ailelere çocuk gelişimi noktasında bilgi veren Pedagog Gözde Erdoğan; “Çocuklu hayata adım attığınız andan itibaren bu zamana dek iki kişilik olan yaşamınız tüm topluma açık hale geliyor. Doğuma gitmeden önce ailelerin hem duygusal hem de fiziksel anlamda o doğuma hazırlanmamız lazım. Bununla da kalmayıp doğum sonrasında hem anne hem de baba kendini hazır hissetmek zorunda”.

HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARMAYIN

Anne olmanın büyük bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Erdoğan; “Sizin üzerinize düşen görev, bu sorumluluğun altında çocuğunuzu ezmemeniz lazım. Çocuğumuzun ağlaması ile baş edemiyoruz. Biz çocukların ağlamasına, öfkelenmesine katlanamıyoruz. Hiçbir öfkemizi bastırmamamız gerekiyor. Bunu yaparsak hastalıklara davetiye çıkarmış oluyoruz”.

ANNE OKULU MEZUNLARNI VERDİ

Pedagog Gözde Erdoğan’ın konferansının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetleri arasında başı çeken ve Türkiye’ye örnek olan Kocaeli Anne Okulu’nda eğitim alan kadınlara mezuniyet belgeleri verildi. Annelere Anne Okulu ile Etkili İletişim – Aile içi iletişim sorunları Anne-Baba Tutumları – Nasıl bir ebeveynim? Çocuk ve Ergenlik Dönemi – Gelişim dönemi özellikleri Okul Problemleri – Okul dönemi ve sorunları konularında dersler verildi. 4. hafta sonunda vize, 7. hafta sonunda ise final sınavı yapılarak başarı derecelendirmesi yapılan 26 anne mezuniyet belgesini 11. Kocaeli Kitap Fuarında düzenlenen tören ile aldı.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku