YAŞAM:
Çocuk eğitiminin şifrelerini verdi

3 TÜR SEVGİ

Çocuk Kitapları yazarı Karamızrak, sevginin üç türü olduğunu anlattı. “Eğer” başlıklı sevginin, “Eğer başarılı olursam annem babam beni sever” şeklinde olduğuna dikkat çeken Karamızrak, “Çünkü” türü sevginin ise;  kişinin bir şey olduğu, bir şeye sahip olduğu ya da bir şey yaptığı için sevildiğini düşündüğünü anlattı. Söyleşide üçüncü tür sevgi “Rağmen” türü olarak açıklandı. Karamızrak bu tür sevginin yüreklerin en çok susadığı sevgi türü olduğunu belirtti. Yazar, “Çocuğu sevgiye boğmadan, ya da sıkmadan onun fikirlerini alacaksınız. Ona değer verdiğinizi hissettireceksiniz” dedi.

SEVGİ GÖRMEYEN SEVEMEZ

Çocuğun sevilerek sevmeyi öğrendiğini anlatan Seyfettin Karamızrak, “Sevgi görmeyen sevgi veremez. Sevilmeyen sevmez. Sevginin ilk görevi dinlemektir. Çocuk başarı ile eve gelmiş ama kimse onu dinlemiyor. Çocuğu dinlemeli ve sevgimizi göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

SEVGİNİN İP UÇLARI

İlgiyle izlenen söyleşide Karamızrak, sevginin ipuçlarını verdi. Karamızrak, “Mesela çocuk maçta gol yemiş ve mutsuz. Ona boşver demek yerine, onu anladığımızı göstermeliyiz. Ben de senin yaşındayken böyle bir olay yaşadım. Seni anlıyorum” demeliyiz” dedi. “Sevgi birlikte olmaktan zevk almak, birbirinden gurur duymak, dinlemek ve paylaşmaktır” diyen Karamızrak, “Rağmen türü sevgide çocuk  ‘Ailem benim yanımda. Kardeşlerimle benim aramda adaletli davranıyor. Onlar bana her yerde sahip çıkar’ duygusunu yaşamalı” dedi.

MUTLULUĞUN KAYNAĞI HUZURLU AİLE

Söyleşide Karamızrak aile konusundaki fikirlerini dile getirdi. Ailede duygu, gönül, inanç birliği olması gerektiğini kaydeden Karamızrak, “Güçlü ailenin bireyleri birbirleriyle hem fikir” olur. Baba ya da anne; mesleği ne kadar önemli olursa olsun, evde çocuğu ile oyun oynayabilmeli. Yani çocuklarına her şart altında vakit ayırmalı. Yapılan bir araştırmada mutluğun kaynağının huzurlu bir aile olduğu ortaya çıkmış. Babanın ‘ben çocuğumu seviyorum’ demesinin önemi yok. Bunu davranışlarla kanıtlamalıyız” şeklinde konuştu.

ÇOCUĞA ŞİDDETE HAYIR

Çocuğa şiddetin son derece kötü ve incitici olduğunu söyleyen Karamızrak, “Şefkat ve ilgi ile geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştirmeliyiz. Bunun yanı sıra çocuğa onu kırmadan hayır demeyi bilmeliyiz. Sınırları bilmesini sağlamalıyız” dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku