YAŞAM:
Ali Sağlık: 24 Milyon 640 Bin ton suyumuz var.

Sonbahar aylarına girmemize rağmen beklenen yağışlar henüz düşmezken ilimizin su ihtiyacının büyük bölümünün karşılayan 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 48’e kadar düştü. Konuyla ilgili açıklama yapan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Risk yok, olursa da alternatifmiz var” dedi. Öte yandan Kandıra’daki Namazgah Barajı’nın doluluk oranı yüzde 66 iken bu rakam 14 Milyon 990 metreküp suya tekabül ediyor.
‘RİSKLİ BİR DURUM YOK’
Yuvacık Barajı’ndaki doluluk oranını değerlendiren İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Yuvacık Barajı’ndaki doluluk oranı şu anda yüzde 48 oranında. Bu yüzde, son yılların en iyi seviyesi. Geçen yıl aynı değerleri görmüştük. Eylül Ekim ayları baraj seviyemiz genelde bu yüzdede seyreder. Çünkü yağışlar yeni yeni başlıyor. O yüzden riskli bir durum yok” ifadelerini kullandı.
‘ALTERNATİFİMİZ VAR’
Sözlerini sürdüren Sağlık, “Barajlardaki doluluk oranı7-8 Milyon tona düşerse alarm seviyesine gelmiş olur. Eğer risk seviyesine girersek Sapanca’dan, Namazgah’tan veya kuyulardan su temin ederiz. Yani alternatifimiz her zaman var. O konuda sıkıntımız yok. Barajlarımızın doluluk oranı gayet iyi. Şu anda 24 Milyon 640 Bin ton suyumuz var. Yani yüzde 48.19 oranında doluluğa sahibiz. Geçen yıl bu aylarda 48.89 oranında suyumuz vardı” dedi.
‘EN ÖNEMLİ KAYNAĞIMIZ KAR YAĞIŞI’
Yaz mevsiminde yağan yağışların ilimizdeki barajlara hangi oranda katkı sunduğunu da açıklayan Ali Sağlık, “İlimiz bu yaz, yağışlı bir yaz mevsimi geçirdi. Ancak yaz yağışlarının barajların doluluk oranına pek katkısı olmaz. Bizim en önemli su kaynağımız kar yağışlarıdır. Kışın biriken karlar, yazın eridiğinde barajlara büyük katkısı olur” dedi. Kış aylarının yapış açısından nasıl geçeceği konusunu da değerlendiren Sağlık, “Bu yıl kışın yağışlı geçmesi bekleniyor. Yani doluluk oranında sıkıntı yaşamayız” dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Ali Sağlık
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku