YAŞAM:
Alaettin Kurt ve deprem şehitleri anıldı

17 Ağustos 1999’daki depremde hayatını kaybeden Kocaeli eski Milletvekili Alaettin Kurt ile birlikte deprem şehitleri, Gazeteci Mustafa Arslan başkanlığındaki Gebze Alaettin Kurt Hizmet Derneği’nin düzenlediği etkinlikle anıldı. Alaettin Kurt deprem gecesi İzmit’teki evinde eşi Hanife ve oğlu Balibey Kurt ile birlikte hayatını kaybetmişti. Program Alaettin Kurt ve ailesinin mezarı başında düzenlendi. Gebze İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Çoban Mustafapaşa Camii müezzini Mehmet Güneş ve Çoban Mustafapaşa Camii emekli imamı Recep Çevik’in Kuran-ı Kerim okuması ile başlayan etkinliğe ilgi yoğun oldu.

YOĞUN İLGİ

mustafa-arslan.jpg

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Gebze Belediyesi Başkanvekili Selamet Güner, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Avukat Burak Uluköylü, Körfez İlçe Spor Müdürü Çetin Malkoç, Gebze Belediyesi Meclis üyeleri AKP’li Sadık Güvenç ve CHP’li Şahin Yılmazel, Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu, Dilovası İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlyas Kırali, MHP Gebze İlçe eski Başkanı Ferit Taşdemir, Demokrat Parti Gebze İlçe eski Başkanı Rüstem Keskin ile birlikte Tahmiran Yıldırım, Ayşe Yüce, Muzaffer Altuntaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda seveni Kurt’un anma töreninde yer aldı.

FEVZİ KURT’TAN TEŞEKKÜR

yegen.jpg

Kuran-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından ilk sözü merhum Alaettin Kurt’un yeğeni, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanvekili Fevzi Kurt aldı. Fevzi Kurt tüm katılımcılara teşekkür edip depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

YAMAN: İKİ DERS VAR

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yapan, 17 Ağustos 1999’daki depremden alınması gereken iki ders olduğunu belirtip sağlam yapıların inşa edilmesi gerektiğini, aksi halde Alaettin Kurt gibi çok sayıda değerin kaybedildiğini söyledi. Alaettin Kurt’un aktif siyaset içinde şahsiyet olarak tüm canlılar için üretimde bulunan arı karakterinde olduğunu kaydeden Yaman, “Hizmette onun rekorunu kıramayız ama onun gittiği yolda olmayı kendime şiar edindim” dedi.

ÇİLER: 404 ESER BIRAKTI

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, 18 ve 19’ncu dönemlerde Kocaeli Milletvekilliği yapan Alaettin Kurt’un geride 404 eser bıraktığını hatırlatıp, “Bu ülke için kim ne yaptıysa Allah razı olsun” diye konuştu.

ULUKÖYLÜ: GEBZE İLİ’NİN ALTYAPISI

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü de merhum Alaettin Kurt’un milletvekilliği döneminde, o dönemin şartlarında önemli hizmetleri ilçeye ve bölgeye kazandırdığını kaydetti. Uluköylü tüm yatırımların Gebze İli’nin altyapısını oluşturduğuna dikkat çekti. (Haber Merkezi)

dua.jpg

Kaynak: Alaettin Kurt ve deprem şehitleri anıldı

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku