YAŞAM:
'Açık Kapı' bürolarına 77 bin 765 başvuru

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığınca vatandaşların kamu hizmetlerine kolay erişiminin sağlanması amacıyla 81 valilikte Açık Kapı şube müdürlükleri ve 161 ilçe kaymakamlığında Açık Kapı şeflikleri faaliyete geçirildi.

Kocaeli Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü 21 Aralık 2017 tarihinde hizmet vermeye başladı.

Valiliğin koordinasyonunda, Başiskele, Darıca, Gebze, Gölcük, İzmit, Kartepe ve Körfez olmak üzere 7 ilçe kaymakamlığında açık kapı şeflikleri açıldı.

Çayırova, Derince, Dilovası, Kandıra, Karamürsel ilçelerinde de 2 Kasım 2020 tarihinden itibaren Açık Kapı şeflikleri hizmet vermeye başlayacak.

 Vatandaşlar, Açık Kapı Şube Müdürlüğü ve ilçelerdeki Açık Kapı şefliklerine sözlü ve yazılı olarak talep ve şikayetlerini iletebildiği gibi (https://www.acikkapi.gov.tr/) web sitesi, mobil uygulama ve elektronik ortamda e-devlet üzerinden de müracaat edebiliyor.

7 İŞ GÜNÜ İÇİNDE SONUÇLANDIRILIYOR

İlgili birimlere yönlendirilen başvurular 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılarak başvuru sahibine mesaj yoluyla bilgilendirme yapılıyor.

Bu kapsamda, Kocaeli'de gerek yüzyüze, gerek vatandaşların elektronik ortamda yaptıkları müracaatlar ile bugüne kadar 77 bin 765 talep alındı, bunların 77 bin 181’i sonuçlandırıldı, 584 müracaatın da işlemleri devam ediyor.

Açık Kapı Şube Müdürlüğünde vatandaşların taleplerine hızlı ve doğru çözüm üretme gayretinin yanında, güler yüzlü hizmet ile doğru iletişim kurulmasına hassasiyet gösteriliyor.

Bunun yanı sıra Valiliğe gelen yaşlılar, engelli vatandaşlar, devletin şefkatine emanet edilen şehit yakınları ve gazilere mihmandarlık hizmeti veriliyor. 

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku