YAŞAM:
35 derecede Avrupa turu…

Gezi Notları (Prag-Berlin)
3-PRAG (Şatolar Şehri)


Macaristandan yaklaşık 530 km ve 5 saat süren yolculuk, Çek Karayollarındaki yapım sebebiyle biraz uzun ve yorucu oluyor. Şunu baştan söylemeliyim, kesinlikle yaz aylarında ve sıcakta gezilecek bir kent değil. 35 derece sıcaklıkta hızlı bir şehir turu, yüksek katedralden şehre bakış ve tarihi demir köprü üzerindeki yürüyüşü tamamlayarak bitirdik kenti. Yine diğer şehirler gibi ortasından geçen geniş ırmak ve eşsiz manzara...Pr
ag kalesi, Asromik Saat, Charles köprüsü şehrin görülmesi muhakkak noktaları. Ayrıca nehir turu yapan teknelerde mevcut. Büyüleyici bir havası ve yoğun turist ilgisi var. Yakışıklı ve romantik bir şehir. Bir günde gezilebilebilir. Avrupanın en fazla şatosu bulunan yeri. Eylül-nisan ayları arasında gezilmesi tavsiye olunur. Akaryakıt dizel 1 litre 10 tl; Su 15, kahve 15 tl, bir top dondurma 20 tl.
#Gidin-Görün-Gezin#

4-BERLİN:
Prag’dan 3 saate rahatlıkla geçebiliyorsunuz. Alman sınırından 150 km içerde Başkent karşılıyor sizi. Alman başkenti olma sebebiyle Avrupanın en önemli şehri olma özelliğini taşıyor.
Berlin deyince ilk akla gelen, haliyle Berlin Duvarı ve meşhur “Berlin ın Berlin” filmi(). Turistik açıdan diğer üç Avrupa şehri gibi değil. (Tarihsel ve turizm açısından). Çok daha sakin, psikolojik olarak daha soğuk ve daha resmi. Dikkatinizi ilk çeken şey, işe bisikletle gidip gelen insanlar oluyor. Araç sayısı kadar bisiklet kullanan var. Berlin duvarından kalan yıkıntılar, duvar müzesi, kentin görkemli kapıları ve bir kaç tarihi bina ilginizi çekiyor. Alman tarihi müzesi, Tv kulesi, Zafer sütunu ve tarihi kadedraller, diğer görülebilecek alanlar. Yürüyerek gezmeniz oldukça zor. Fiyatlar bizim para cinsinden pahalı. Şehrin merkezi dünya markalarına ev sahipliği yapıyor. Ortalama oteller 600 tl den başlıyor. 1 litre yakıt yaklaşık olarak 11 tl. Asgari ücret 1200 euro. Ayrıca gider durumuna göre devlet desteği var. Kira 270-550 euro arası. Türk lokantalarında ağız tadınıza uygun yemekler bulabilirsiniz.
#Gidin-Görün-Gezin#
(Sevgili Osman Demirel ağabeyin isteği üzerine paylaşmaya çalıştığımız resim ve bilgiler, kıymetli büyüğüm Yüksel Ercan beyin www.yenigebze.com sitesinde değerli Yılmaz Işık beyin emeğiyle yayınlanmaktadır)

banner148
Anahtar Kelimeler
Nusret Acur
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku