TEKNOLOJİ:
SEDAŞ 37.500 sayacın testini yapıyor 

BAKANLIK ONAYLI SAYAÇ AYAR LABORATUVARLARINDA

SEDAŞ, Sakarya, Kocaeli ve Düzce yerleşkelerinde Bakanlık izin ve onayı ile kurulmuş bulunan Sayaç Ayar Laboratuvarlarında toplamda 8 personel ile; tüm SEDAŞ sorumluluk sahasındaki 1,8 Milyonu aşan elektrik tüketicilerinin arızalı, şikayetli ve ilk deney muayene kapsamındaki sayaçların,  incelemesini, kalibrasyonu yapılmış sayaç ayar masalarında hassasiyet ölçümünü ayrı ayrı gerçekleştiriyor. SEDAŞ bu laboratuvarlar ile aynı zamanda 34 bin 500 Voltluk orta ve yüksek gerilim abone gruplarının ölçü sistemlerinde kullanılan akım trafolarının değişiminde test ve kontroller ile yüksek gerilimde tesislerin ölçü sitemlerinin ilk kurulumlarından önce %100 (yüzde yüz)  kontrollerinin yapılmasını sağlıyor. SEDAŞ kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyetinin sağlanması için yaptığı test ve kontrol çalışmaları ile elektrik kullanıcılarının tüketimlerinin en doğru ve en güvenilir şekilde ölçümlendirilmesinde yetkili laboratuvarları ve sertifikalı uzmanları ile hizmet vermeye devam ediyor. 

37.500 TEST VE KONTROL SAĞLANIYOR

Yıllık ortalama 32.000 adet sayacın ve 5.500 civarındaki akım trafosunun test, kontrol ve raporlandırma çalışmaları gerçekleştirilen SEDAŞ’ın bu laboratuvarları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan İş Yeri Uygunluk Belgesi alarak görev yaparken, bu laboratuvarlarda görev yapan SEDAŞ  çalışanları da Bakanlık Yetki Belgesine sahip ve konusunda tecrübeli, uzman elemanlardan oluşuyor.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Rektör Cantürk, Teknopark'ta incelemelerde...
Kocaeli Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer...

Haberi Oku