TEKNOLOJİ:
Güneş enerjisi ile telefon şarz ettiler!

Beyaz Kalpler öğrencileri

güneş enerjisiyle telefon şarj etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi olan Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde bulunan öğrenciler, meslek atölyelerinde eğitim almaya devam ediyor. Bu kapsamda Elektrik bölümünde eğitim gören 11 öğrenci, güneş paneli prototipi ile cep telefonu şarj etmeyi başardı.

AMAÇ ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK

Önleyici sosyal hizmetler çalışması olarak faaliyetlerini yürüten Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde, 6 ay sürecek olan elektrik bölümü eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerdeki amaç öğrencilerin ufkunu açıp, dünyada yenilenebilir enerji kaynaklarına ilgiyi çekerek, gelecek nesillere güneş enerjisinin önemini belirtmek ve ülke ekonomisine de katkı sağlamak.

TELEFONU ŞARJ ETTİLER

Elektrik bölümünde eğitim gören 11 öğrenci, güneş paneli prototipi ile cep telefonu şarj etmeyi başardı. Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim Merkezi Elektrik bölümü öğrencileri, güneş paneli prototipi ile cep telefonu şarj etmek için; 78mm*52mm ve 0,5 voltluk 14 adet mini güneş gözesini birleştirdi. Kullanılan güneş gözelerinden maksimum 7 volt elde edilmesi beklenirken bulutlu havada %95,7’lik bir verimle 6,7 voltluk bir gerilim elde edildi. Öğrenciler kurdukları güneş paneli sistemi ile cep telefonu şarj etti.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Rektör Cantürk, Teknopark'ta incelemelerde...
Kocaeli Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer...

Haberi Oku