TEKNOLOJİ:
GTÜ'de Bakanlı Akademik yıl açılışı

Törende ilk olarak konuşan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Arslan “Bugün üniversitemiz adına iki ayrı sevinci yaşıyoruz. Tarım alanında üstün kalitede verimli yapılması için akıllı tarımı üniversitemizde başlatıyoruz. Pandeminden dolayı uzaktan eğitim ile güz dönemimiz başlayacaktır. Salgın ile ilgili daha iyi haberler aldığımız takdirde yüz yüze eğitime geçeceğiz.

GTÜ İLK 10 İÇİNDE

Gebze Teknik Üniversitesi ülkemizin ilk 10 arasında olan teknik üniversiteler arasında. Bünyemizde toplam 8 bin öğrencimize eğitim veriyoruz. Yabancı uyruklu akademisyen ve öğrencileri üniversitemize katıyoruz. Kampusumuzdaki Tohum ve Sertifikasyon Müdürlüğü’nün bünyemizde barındırıyoruz. Ülke olarak en bereketli topraklara sahibiz. Bu verimli toprakları akıllı tarım ile daha da verimli hale getirebiliriz. Akıllı Tarım projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

DAHA GÜÇLÜ VE KARARLIYIZ

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz konuşarak, “Son 150 yılımız sanayileşme ve teknoloji ile geçti. Sanayi devrimini yapamamanın acısını çektik. Dünya ile yarışan bir ülke haline geliyor. Sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştiriyoruz. Son 20 yılda ülke olarak kat ettiği gelişme bize imkânlar sunuyor. Son yüz yıldaki en büyük kuşatma ile karşı karşıyayız. Ancak daha güçlü ve daha kararlıyız. Bilim insanlarına teşekkür ediyorum” dedi. 

TARIM UMARIM EN AZ FUTBOL KADAR  KONUŞULUR

Törende son olarak ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuştu. Yeni dönemin ilk dersini akıllı tarım uygulamaları konusunda veren Bakan Bekir Pakdemirli, oldukça uzun bir sunum gerçekleştirdi. “Akademik hayatın içerisinde olmayı istiyorum. Kısmetse Gebze Teknik Üniversitesi olur. Tarım ve gıda vazgeçilmez olduğunu pandemi sürecinde bir kez daha anladık. Tarım umarım en az futbol kadar  konuşulur. Bakanlık olarak görevimiz tarlada başlar ve tarlada biter. Üretilen ürün doğdu yerde tüketilmesi lazım. Daha verimli ve tarımda teknoloji unsuruna daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Akıllı tarım sensör, nano teknoloji, bulut teknolojileri, otonom traktörler, drone uygulamaları, artırılmış gerçeklik ve makinelerin haberleşmesi demektir ” dedi.

5-180.jpg6-167.jpg7-113.jpg9-050.jpg

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Rektör Cantürk, Teknopark'ta incelemelerde...
Kocaeli Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer...

Haberi Oku