Kartal Güreşleri nefes kesti

FETHİ SATICI BİLDİRİYOR- Kartal Belediyesi ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları(SANDEF) birlikte organize ettiği 19 Mayıs Kupası 100. Yıl Yağlı Pehlivan Güreşleri Kartal Özgürlük parkında gerçekleştirildi. İftar sonrası yapılan ve kıran kırana geçen güreşleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediye Başkanı Gökhan YÜKSEL, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem UÇAR, Kartansaş A.Ş Genel Müdürü Düzgün ÇAPAR, SANDEF Genel Başkanı Metin ŞENER, Türkiye Güreş Federasyonu “ ONUR KURULU” ve “BASIN KURULU” üyesi Fethi SATICI, Şile Belediyesi Meclis üyesi Süleyman KIRMAN, KARTAL DYP eski İlçe Başkanları Av. Kadri ATEŞ, Sedat ÖZKAN, Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi Müdürü Betül TOGA, Bazı yöre güreş ağaları, Kartal Muhtarlar Derneği Başkanı Salim ÇOŞAR, TEM Rumeli Spor Müdürü Mehmet ÇELİK, bazı Muhtarlar ve vatandaşlar izledi.

ÜNLÜ BAŞPEHLİVANLAR KOL BAĞLADI

Kırkpınar güreşlerinde kürsü yapmış Recep KARA, İsmail BALABAN, Fatih ATLI, Abdullah GÜNGÖR(DEMİR ADAM) Nedim TÜREL, Adem YAVUZ gibi ünlü Başpehlivanların kol bağladığı güreşlerin Baş cazgırlığını Kırkpınar’ın efsane Baş cazgırı Şükrü KAYABAŞ ve yardımcısı Pele Bülent TURA  başarı ile yaptı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan YÜKSEL, yapmış olduğu kısa fakat anlamlı konuşmasında Kartal güreşlerinin 26 yıl sonra yeniden yapılmasının anlamının büyük olduğuna vurgu yaptı ve Kartal güreşlerinde kol bağlayan koç yiğitlere başarı dileğinde bulundu. Bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal Marşımız okundu.

KIRAN KIRANA GEÇTİ

Temmuz ayının ilk haftasında başlayacak olan Edirne 658.  Tarihi Kırkpınar yağlı Pehlivan Güreşlerinin adeta provası niteliğinde geçen güreşlerde pehlivanlar bir birlerini denemeleri ayrıca dikkat çekti. Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı ve eski Kırkpınar Başpehlivanı Ziya ÜNLÜ ve yardımcısı eski Kırkpınar Başpehlivanı Davut ASLAN, Kırkpınar Meydan hakemleri Taner KISACIK Kartal güreşlerini disiplin içeresinde geçmelerini sağladı.

FETHİ SATICI’YA ANLAMLI ÖDÜL

Kartal Belediye Başkanı Gökhan YÜKSEL, Türk sporuna, özellikle ATA sporu olan yağlı güreşlere olan katkı  ve desteklerinden dolayı Uluslararası Gazeteci-Yazar, Türkiye Güreş Federasyonu “ ONUR KURULU”   ve “BASIN KURULU ”üyesi ve Türkiye’nin ilk ALTIN  kemerli Gazetecisi Fethi SATICI’ ya Gümüş Kartal Heykeli sundu. Altın Kemeri ile güreşleri izleyen Fethi SATICI güreşlere ayrı bir güzellik kattı ve izleyenlerin dikkatini çekti.

DEMİR ADAM BAŞPEHLİVAN

FİNAL Güreşini 2013 Edirne tarihi Kırkpınar Güreşlerinin Türkiye Başpehlivanı Antalyalı İsmail BALABAN Kırkpınar üçüncüsü Ordulu Abdullah GÜNGÖR (DEMİR ADAM) yapan Antalyalı İsmail BALABAN rakibine yenilince gecenin sürprizini yapınca Abdullah GÜNGÖR Kartal Güreşlerinin Başpehlivanı olurken İsmail BALABAN 2, Recep KARA  da oldu 3.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Türkiye Şampiyonası'nda Kocaelili sporculardan...
Kocaeli il karması karate kız ve erkek takımları, Anadolu Yıldızları Türkiye Şampiyonası'nda büyük...

Haberi Oku