Büyükşehir'le engelleri aştılar;  2020 Olimpiyatlarına hazırlanıyorlar

Son yıllarda ülkemizde gelişen, ilgi duyulan ve benimsenen bir spor dalı olmayı başaran ‘Bocce’ içinde sayısız egzersizlerle zorlanma olmaksızın yapılabilecek en basit spor branşı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Bocce sporuyla tanışan engelli vatandaşlar, bu sporla sağlıklı bir şekilde fiziksel gelişim gösterirken, yeni çevre edinerek sosyalleşebiliyor.

ENGELLERİ SPORLA AŞIYORLAR

Hem Özel Olimpiyatlar hem de Paralimpik oyunlar programı içerisinde yer alması nedeniyle büyük önem taşıyan Bocce, engelli bireylerin gelişimine de önemli bir katkı sunuyor. Bu kapsamda engelli bireyleri Bocce sporu ile tanıştıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kağıtspor bünyesinde Engelli Bocce takımı oluşturdu. BC-3 kategori oyuncusu ve Kağıtspor Bocce Antrenörü Yavuz Acar’ın önderliğinde çalışmalarına devam eden engelli bireylerin hedefleri 2020 Tokyo Olimpiyatları oldu.

HEDEF 2020 OLİMPİYATLARI

Engelli bireylerin gelişimine önemli bir katkı sunan Bocce sporu için Büyükşehir Belediyesi engelli bireylere ulaşım, spor salonu ve malzeme desteği veriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hergeleci İbrahim Spor Salonunda 2 gün antrenmanlarını sürdüren engelli sporcuların hedefi 2020 olimpiyatlarına katılmak ve milli takıma seçilebilmek.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK DESTEK

10 kişilik takımı çalıştıran BC-3 kategori oyuncusu ve Kağıtspor Bocce Antrenörü Yavuz Acar, “Takım olarak önemli hedeflerimiz var. Ben milli takım oyuncusuyum. Edindiğim tecrübeyi Kocaeli'de diğer engellilere yaymak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte takımı kurduk. Belediyemiz bize önemli destek veriyor’’ dedi.

ULAŞIM SORUNU YOK

Acar, ‘’Bizim en önemli sorunumuz ulaşım. Bu sorunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğünün verdiği özel asansörlü araçla çözüldü. Haftanın iki günü araç ile engelli sporcularımızı evlerinden topluyoruz. Yine Büyükşehir Belediyemizin bize tahsis ettiği Hergeleci İbrahim Spor Salonunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim hedeflerimiz var. En büyük hedefimiz milli takıma oyuncu göndermek” ifadelerini kullandı.

EN AĞIR ENGELLİNİN YAPACAĞI TEK SPOR

"Bocce en ağır derecedeki engellinin yapabileceği tek spor branşı” diyerek konuşmasına devam eden Acar, “Ellerini kullanamayan yatalak hastanın dahi yapabileceği bir spor. Bunun örnekleri takımımızda var. Bu spor engellilere birçok fayda sağlıyor. Bunun başında fizik tedavi geliyor. Bu sporu yaparak sağlıklı bir şekilde fiziksel gelişim gösteriyor. Bir diğer faydası sosyalleşme. Bu spor sayesinde sosyal hayata katılıyorlar. Bazı engelli arkadaşlarımızın bir kısmı evlerinden dahi çıkmak istemiyordu. Bocce ile tanışan arkadaşlarımız sosyal hayata katılıp artık kendilerine milli sporcu olma hedefi koyuyor. Uluslararası yarışmalarda kendisini ispatlamak için çaba sarf ediyor” şeklinde konuştu.

ÖZEL ARAÇLA ULAŞIM HİZMETİ

Acar, konuşmasının sonunda şunları söyledi; “Büyükşehir'in bize sağlamış olduğu en önemli destek ulaşım desteği. Bir aracımız var bu her yerde bulunmayan bir araç. Tekerlekli sandalye ile asansörsüz araçları kullanmamız çok zor. Bize tahsis edilen araç ile sporcuların rahatlıkla antrenmana gidip gelmesini sağlıyoruz. Kağıtspor’un lisanslı sporcularıyız. Turnuvalara gönül rahatlığı ile gidip katılabiliyoruz.’’

BÜYÜKŞEHİR’E ULAŞIN, DESTEK ALIN

‘’Biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden istediğimiz desteği istediğimiz zaman alabiliyoruz. Evinden daha hiç çıkmamış engelli kardeşlerimiz var. Onların da bu tür aktivitelerden yararlanmasını istiyoruz. Tüm engelli kardeşlerimiz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğüne başvurabilir. Büyükşehir’in engellilere yönelik önemli hizmetleri var. Sadece sporda değil, evlerindeki bakımdan evlerinin ihtiyaçlarına kadar, gıda yardımına kadar birçok ihtiyacı karşılayabiliyor.”

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Türkiye Şampiyonası'nda Kocaelili sporculardan...
Kocaeli il karması karate kız ve erkek takımları, Anadolu Yıldızları Türkiye Şampiyonası'nda büyük...

Haberi Oku