Arda Kırcali  Bulgaristan'da Türklerin Gururu Oldu

 

Bulgaristan’da Türklerin en çok yaşadığı şehirlerin başında gelen Kırcali şehrinin takımı olan  Arda 1924- Kırcali , Bulgaristan liginin 3.haftasında Beroe takımını 3-1 yenerek tarihinde ilk kez 1.Ligde galibiyetini almış oldu.   Arda 1924- Kırcali 'yi  3.Ligden beri taraftarların tribün liderliğini yapan, Kırcaali'nin sevilen ismi  Beytullah Kumit inşallah önümüzde ki yıl Avrupa kupalarına da katılacağız dedi.  Arda 1924- Kırcali türbin lideri Beytullah Kumit ‘’ Çocukluğumdan beri fanatik bir Ardaspor taraftarıyım. Evimiz stadın hemen yanında olmasından dolayı küçükken hep Ardaspor’un idmanlarına ve maçlarını kaçırmıyordum. Boş zamanlarımda ise arkadaşlarımla beraber ben organize edip Ardaspor’un deplasman maçlarına da gidiyorduk. 2016 yılında taraftarlardan gelen baskılar neticesinde  Arda Kırcali taraftarların türbin lideri oldum. 3 yıldır 24 saatimi zamanımı  Arda Kırcali'ye ayırır oldum. Kendi sahamızda olsun, deplasmanda olsun  Arda Kırcali taraftarların maç organizasyonlarının tamamını arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz.  Arda Kırcali Bulgaristan’ın en çok Türk nüfusun yaşadığı kent olan 45 bin kişilik Kırcaali kentinin takımı olma özelliğini taşıyor. Stadımız 18 bin kapasiteli, kendi sahamızda karşılaşmaları 15 bin taraftar takımının yanında oluyor. Bu sezon tarihimizde ilk kez mücadele ettiğimiz Bulgaristan 1.Liginde stadımızda ışıklandırma çalışması yapıldığı için ligin 6 haftasına kadar iç saha maçlarımızı bize en yakın stat olan Plovdif stadında oynayacağız. Ligin ilk iki haftasını beraberlikle kapattık. Ligin 3.Haftasında Plovdif stadında karşılaştığımız Beroe takımını Hovsepyan ve İlişa Sam (2) attığı gollerle 3-1 yenerek tarihimizde ilk kez mücadele ettiğimiz 1.Ligde ilk galibiyetimizi aldık. İsmini Kırcaali şehrinin ortasından geçen ve ismi Türkülere’de ilham veren Ardaspor’umuzun 1.Lige çıkması Bulgaristanda yaşayan Türklerin yanı sıra Başta Balkanlar olmak üzere Avrupa da yaşayan gurbetçilerimizin de gururu oldu. Balkanlarda ve Avrupa da yaşayan gurbetçilerimiz kulübe ve bizlere ulaşarak  Arda Kırcali'ye destek vermek için ne gerekiyorlarsa yapmaya hazır olduklarını ifade ediyorlar. ‘’dedi.

BAŞKAN AZİZ'E TEŞEKKÜR ETTİ

Arda 1924- Kırcali ligin 3.haftası sonunda 2 beraberlik ve 1 galibiyet neticesinde 5 puanla 5 sırada yer alıyor.  Arda 1924- Kırcali  taraftarların türbin lideri Beytullah Kumit’’ her deplasman maçı öncesi taraftarlarımıza ücretsiz otobüsler sağlayan Kırcaali Belediye Başkanımız Hasan Aziz’ede ne kadar teşekkür etsek azdır. Belediye başkanımız hep yanımızda oldu" dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Samir Hamza 5 yıl önce

Takımımızın ismini doğru yazarsanız seviniriz,teşekkürler. ARDA KIRCALI.

Misafir Avatar
Ahmed Ahmed 5 yıl önce

Doğrusu ARDA KIRCALİ dir. Biliginize

Misafir Avatar
Ян 5 yıl önce

Поне да се преведе.нищо не разбираме и не е честно така

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Türkiye Şampiyonası'nda Kocaelili sporculardan...
Kocaeli il karması karate kız ve erkek takımları, Anadolu Yıldızları Türkiye Şampiyonası'nda büyük...

Haberi Oku