SİYASET:
Yeniden Refah Gebze:'Askıda vekil uygulaması' milletin iradesini yok saymaktır!'

Ödünç vekil verme teklifini Anadolu'da gelenek olan 'askıda ekmek' âdetine benzeten Kılıç, "Atalarımız 'Teşbihte hata olmaz' derler. Biz de Yeniden Refah Partisi olarak aynı teşbihte bulunuyoruz ve 'Askıda Vekil Uygulamasına' karşı olduğumuzu ifade ediyoruz.  Kim 'Er Meydanı'na çıkmak istiyorsa, iktidara yürümek istiyorsa bu meydana çıkmanın şartlarını taşıması gerekmektedir. Aynen bizim gibi, Gebze genelinde teşkilatlanmasını tamamlayarak, alnının teriyle, bileğinin gücüyle, yarışa katılma hakkını kazanması gerekmektedir. Bunun dışında farklı yolların denenmesi halinde, milletimizin egemenlik hakkı ve millet iradesi çiğnenmiş olur." şeklinde konuştu.

Seçim Barajı %5'e çekilmelidir

Seçim kanunuyla ilgili değişiklikler yapılması' gündemine yönelik de açıklamada bulunan Kılıç; "%10’luk Seçim Barajı Adalet İlkesine Aykırıdır, Millet İradesinin Tecellisine Engeldir. Askeri darbe dönemlerinin bir kalıntısı olarak hala uygulanan %10’luk seçim barajı nedeniyle neredeyse 5 milyonun üzerinde oy alan bir siyasi parti dahi TBMM’de temsil hakkına sahip olamıyor. Böylelikle 5 milyon oy alan bir siyasi partinin hakkı olan milletvekillerini barajı aşan diğer partiler alıyor. Diğer taraftan da, 2002 seçimlerinde gördüğümüz gibi oyların 3’te 1’ini alan bir parti de mecliste 3’te 2 oranında temsil hakkına sahip oluyor.  Bugün “gelişmiş ülkeler” olarak nitelenen ülkelerde, hatta gelişmekte olan ülkeler olarak ifade edilen ülkelerde dahi görülmeyen, seçmenin tercihleri ve milletin iradesi önüne set çekilmesi manasını taşıyan bu uygulamanın bir an evvel terk edilmesi gereklidir. Yeniden Refah Partisi olarak, bu adaletsiz ve mantıksız, millet iradesini, temsilde adalet ilkesini hiçe sayan uygulamanın sona erdirilmesini, seçim barajının hiç olmazsa  %5’e çekilmesini talep ediyor ve ülkemizin gerçek gündemi olan ekonomisinin can yakan işsizlik gerçeği Türkiye siyasetinin bir numaralı gündemi olmalıdır. Ak Parti iktidarının Uygulamış olduğu yanlış eğitim ve ekonomi politikaları nedeniyle gizlenmesi artık mümkün olmayan seviyelere ulaşmış işsizlik problemini çözmek için seferberlik ilan ederek gece gündüz çalışması gerekmektedir. AK Parti iktidarı maalesef yanlış politikalarında ısrar etmektedir. İktidar çözümün değil problemin bir parçası haline gelmiştir. Bugüne kadar uygulanan eğitim ve ekonomi politikaları gözden geçirilmeli ve sadece “tam istihdam” üretim, hedefiyle yeniden tasarlanmalı ve hayata geçirilmelidir. Yani, tek hedef herkesin iş sahibi olmasını temin etmek olmalıdır. Üretim yapan bir alet veya materyal gibi, insanı bir üretim faktörü olarak gören ve dolayısıyla “insan kaynağı” olarak isimlendiren eğitim ve ekonomi yaklaşımından acilen vazgeçilmelidir. Dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü...
Milletvekili Doğan Demir, seçim öncesi kaldırılacağı sözü verilen mülakat uygulamasını hatırlatarak...

Haberi Oku