SİYASET:
Tahsin Tarhan Bitmeyen Projeleri Sordu!

Hızlı Tren Projeleri Neden Bitmiyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uzun yıllardır yapımı devam eden hızlı tren projelerini söz verdiği tarihte tamamlamamıştır. Ankara-Sivas hızlı tren projesi, Bursa-Yenişehir yüksek hızlı tren projesi ve Konya Karaman hızlı tren projesi de bitmeyen projeler arasındadır.

Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan bitmeyen projelerle ilgili eleştirilerini kamuoyuyla paylaştı:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yıllardır bitmesi gereken projeleri hala tamamlamadı. Şu yıl açacağız diyorlar, yok! Bu yıl açacağız diyorlar, yok! Sürekli erteleyerek halkı oyalıyorlar. 2008 yılında inşaatı başlayan Ankara-Sivas hızlı tren projesini bile 12 yıldır hala bitiremediler. Verdikleri sözleri tutmuyorlar. En düşük ihale bedeline sahip olan Konya-Karaman hızlı tren projesi 2018 yılında bitirilecekti, o dahi tamamlanmadı. Aynı şekilde Bursa-Yenişehir hızlı tren projesi de söylenen tarihte bitirilmedi”.

Sözlerine devam eden Tarhan, “Gebze-Darıca metro hattının yapımı da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi. Bu hattın da ne zaman biteceği belirsiz, yıllardır elindeki projeleri bitiremeyen Bakanlık bu projeyi kim bilir ne zaman bitirecek! Çalışan işletmeleri dahi yeni yapılmış gibi tekrar tekrar açılışını yapan iktidar, sözünü verdiği projeleri bir türlü halkın hizmetine sunmamaktadır”.

İhaleler Arası Kilometre Başına Düşen Maliyet Farklılıklarının Sebebi Ne?

Bakanlık bünyesindeki ihalelerin kilometre başına düşen maliyetleri arasında da büyük farklılıklar görüldüğüne dikkat çeken Tarhan:

“405 kilometre uzunluğundaki Ankara-Sivas hızlı tren hattı için 9 milyar 746 milyon, 106 kilometre uzunluğundaki Bursa-Osmaneli hızlı tren hattı için 9 milyar 449 milyon, 102 kilometre uzunluğundaki Konya-Karaman hızlı tren hattı için ise 1 milyar liralık ihale yapılmıştır. İhaleler arası bu farklılığın nedeninin ne olduğu bilinmemektedir. Bakanlığın ihalelerin arasındaki farklılığın ne olduğunu da açıklaması gerekmektedir”.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü...
Milletvekili Doğan Demir, seçim öncesi kaldırılacağı sözü verilen mülakat uygulamasını hatırlatarak...

Haberi Oku