SİYASET:
Saadetli Hanımlar: 'YENİ BİR DÜNYAYI BİZ KURACAĞIZ”

Saadet Partisi Gebze İlçe Kadın Kolları gerçekleştirdiği ilçe divanında eğitimden sağlığa sosyo kültürel yozlaşmadan kadın haklarına ve Gebze’de kadınlar nasıl yeni bir dünya kurarıza kadar birçok konuyu ele aldı.

Haber: Fatih KÖSE

Saadet Partisi Gebze İlçe binasında aylık divan toplantılarını gerçekleştiren Kadın Kolları’nın gündeminde eğitimden sağlığa sosyo kültürel yozlaşmadan kadın haklarına ve Gebze’de kadınlar nasıl yeni bir dünya kurarıza kadar birçok konuları yer aldı.

“GELECEK NESİLLERE BORCUMUZ VAR”

Önceliğin ailede ki kadının rolü ve 25 Kasım Dünya Kadın Haklarının oluşturduğu ilçe divanında açılış konuşmasını yapan Kadın Kolları İlçe Başkanı Şükran Gümüş, “Dünyanın her yerinde bugün kadınlar, dayanışma ve mücadele ruhuyla, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, aile içi ve toplumsal şiddete, ayrımcılığa karşı çıkmakta; kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için mücadele çağrısı yapmakta ve çözüm önerileri sunmaktadır. Çünkü kadınlar, ne yazık ki dünyanın her yerinde hukuki, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda saldırıya maruz kalmakta ve sömürüye uğramaktadır. Ülkemizde de, kadına yönelik şiddette her geçen gün artış yaşanmakta; kadınlarımız fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kalmakta ve hatta yaşam hakları vahşice ellerinden alınmaktadır. Yasal mevzuattaki tüm değişiklik ve düzenlemelere rağmen, kadına yönelik şiddetin artarak devam etmesinin nedeni toplumsal zihniyet dönüşümünün sağlanamamış olması ve şiddetin kaynağına odaklı çözümlerin geliştirilmemiş olmasıdır. Bu anlamda bizlere Milli Görüşçü hanımlara büyük işler düşmektedir. Bizler aile yapısını kurtarabilirsek bilinçli evlatlar bireyler yetiştirebilirsek kadının bir meta olmaktan çıkarıp İslamiyetin kadına verdiği yeri diri diri toprağa gömülmekten Cenneti ayağının altına verdiğini öğretebilirsek tüm sorunların üstesinden geliriz. Bunun için yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya hayalimiz gayemiz idealimiz için yorulmadan bizim için değil gelecek nesiller adına canla başla çalışmalıyız.” dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü...
Milletvekili Doğan Demir, seçim öncesi kaldırılacağı sözü verilen mülakat uygulamasını hatırlatarak...

Haberi Oku