SİYASET:
POLİTİKA KAZANI KAYNIYOR...

POLİTİKA KAZANI  KAYNIYOR…

***

Özel Oda Erdoğan’ın yakın takibinde

YAKINDAN TAKİP...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

İstanbul seçimlerini yenileme kararının ardından Ankara kulisleri alev alev. AK Parti içindeki huzursuzluk sadece eski ağır toplarda değil, bugün parti içinde bulunan milletvekilleri, bürokrat ve belediye başkanlarını da sarmış görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın tecrübeli bir AK Part’li, Erdoğan’ın özellikle Ali Babacan ve Beşir Atalay’ın Ankara’da yaptıkları görüşmeleri yakından takip ettiğini belirtiyor. Görüşmelere katılanların listesinin Cumhurbaşkanı’na iletildiğini belirten AK Parti’li yetkili şu değerlendirmeyi yaptı:

PELİT’TEKİ ÖZEL ODA

“Gül, Babacan ve Davutoğlu’nun çıkışları Reis’i çok rahatsız ediyor. Gül’ün, 23 Haziran’da aday olma ihtimali partide büyük endişe yaratmıştı. Ama bugün parti kurma konusunda ve açıklamalarında Reis onları daha kararlı görüyor. Reis, Davutoğlu’nun değil, Babacan’ın daha akıllı gittiğini düşünüyor. Üstelik görüşmelerini artık açıktan yapmaya başlamaları da bir işaret.

“Ali Babacan ve Beşir Atalay’ın neredeyse her gün Pelit’teki özel odada toplantılar yaptıklarını Reis biliyor. Hatta orada görüştükleri bazı AK Parti milletvekillerinin ve bürokratların listesi Reis’e ulaştırıldı. Ayrıca özel ofislerde yaptıkları toplantılara kimler geliyor kimler gidiyor hepsi yakından takip ediliyor. Milletvekilleri, belediye başkanları, eski vekiller, bürokratlar…

YENİ PARTİ İSTANBUL SEÇİMİNDEN SONRA

“Ne sonuç çıkarsa çıksın, İstanbul seçiminin ardından parti kuruluşu ilan edilecek. Hatta finansman konusunda büyük ilerleme kaydettiklerini biliyoruz. Bazı büyükşehir belediye başkanlarının Gül ve Babacan’a ‘siz bir adım atın, biz yanınızda olacağız’ dediklerini biliyoruz. Bürokratlar özellikle Berat Bey’e karşı her yerde Babacan propagandası yapıyorlar. Seçimden önce bunu gizliden yaparlardı artık onlar da açıktan yürütüyorlar.”

Kaynak: Hikmet Çiçek

Odatv.com

***

Hazine Bakanı değişiyor mu?

Bugün sosyal medyada çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

O iddiaya göre hazine ve Maliye bakanı berat albayrak'ın görevinin sona ereceği, yerine ise işbankası genel müdürü adnan bali'nin getirileceği öne sürüldü.

iddia ilk olarak borsa camiasında, daha sonra ise avrasya araştırma şirketinin sahibi kemal özkiraz tarafından dillendirildi.  Kaynak: biipp.com

***

Spora da siyaset  karıştı…

son günlerde hayli gerginleşen siyaset maalesef spora da bulaştı. "hak, hukuk, adalet" söylemi basketbol, futbol maçlarında kitle psikolojisiyle külli bir söylem haline geldi.

bu tür söylemlerin hassas yerlerde hele ki sportif aktivitelerin yapıldığı yerlerde olması beni çok düşündürüyor.

ülkemiz yokuşa sürükleniyor. birilerinin bunu bir dur demesi gerekiyor. ülkenin akil insanları çıkıp gergin ortamı rahatlatacak konuşmalar yapması gerekiyor.

aksi halde ülke hiçte iyi bir yöne gidecek gibi görülmüyor! Kaynak: human-biipp.com

***

İmamoğlu-Yıldırım'ın avantaj ve dezavantajları...

piar araştırma şirketi istanbul seçimlerine ilişkin yayınladığı son analizde, akp'nin adayı binali yıldırım'ın arkasında iktidar gücü olduğuna dikkat çekerken, kitle psikolojisinin mazbatası iptal edilen ekrem imamoğlu'ndan yana olduğu dile getirildi.

piar'dan yapılan seçim değerlendirmesi şu şekilde:

"binali yıldırım'ın avantajları/ dezavantajları/ yapması gerekenler;

1- ak parti seçmenlerine seçimin neden iptal edildiğini anlatması ve ikna etmesi gerekecek ki en zor olanı da ilçe seçimlerinin neden yenilenmediğini anlatmak olacaktır."

"2- kaybeden aday olarak, kazanma umudunu yaygınlaştırmanın zorlukları büyük dezavantaj olacaktır.

3- chp ve imamoğlu'nun mağduriyet söylemleriyle baş edebilme zorluğu oluşacaktır. (bu üç madde dezavnatajlı olunan konular)"

"4- iktidar gücünün partisinde olması 5- medya gücü (binali yıldırım'ın avantajlı olduğu iki konu ise budur)"

"ekrem imamoğlu'nun avantaj / dezavantaj ve yapması gerekenler

1- ekrem imamoğlu sade bir vatandaş imajı ile seçimi kazanmıştır bu imajı sürdürmesi gereklidir ancak yıldızlaşan bir aday olarak hata yapma riskleri yükselmiştir."

"2-31 mart'ta kazanacağına ihtimal verilmediği için kampanyasına müdahil olmak isteyen ortak / paydaş / rant beklentisi içinde olan kimse olmamıştır, bu tip kişiler çoğalacağı için kampanya kontrolünü kaybetme riski büyüktür."

"3- yenileme kararına verilen toplum tepkisinden pay almak isteyen bazı partili / partisiz kişilerin aşırı ve abartılı söylemler içine girebileceği ve medyanın bu söylemeleri imamoğlu'na mal etmesi sonucu kişisel imajın zedelenmesi büyük risktir."

"4- yenilemeye olan tepkinin imamoğlu'nu sahiplenme boyutuna getirilmesi ve partililikten sıyrılması, çok daha büyük kitlelerin onun hakkını teslim etmek motivasyonu ile sandığa gidecek olması büyük bir avantajdır."

"5- apolitikler ve cumhur ittifakının bazı seçmenlerinin yenileme kararından sonra kötüleşen ve daha da kötüleşme ihtimali yüksek olan ekonomik gelişmelerden sonra imamoğlu için sandığa gitme ihtimali yüksektir."

"piar değerlendirmesinin özeti : yenileme seçimleri her iki taraf içinde riskler barındırmakla birlikte her iki tarafın da kazanma ihtimali vardır. ancak kitle psikolojisinin ekrem imamoğlu lehine olduğunu söylemekte fayda görüyoruz."

"her iki tarafında kazanma ihtimali seçimlerin başa baş biteceği anlamını taşımıyor seçmen psikolojisini doğru yönlendiren taraf bu kez farklı kazanabilecektir seçimlerin sonuna doğru hangi adayın kazanacağı fikri ağır basarsa o aday 31 marta oranla çok daha büyük fark yapabilir." Kaynak: klarnet-biipp.com

***

BU GERGİNLİKTEN SIYRILALIM!

Kendimizi çevremizi ve memleketimizi seviyorsak bu gergin ortamdan hep birlikte çıkalım. Artık gerginlik dayanılmaz bir hal aladı... Siyasiler bu gerginliği daha da tırmandırıyor. O halde onlara kulak asılmasın! Bu gerginlik sıfırlanmalı, memleket biraz soluk almalı...

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü...
Milletvekili Doğan Demir, seçim öncesi kaldırılacağı sözü verilen mülakat uygulamasını hatırlatarak...

Haberi Oku