SAĞLIK:
Türk Sağlık Sen: 'Kamu İşvereni 3600 Ek Gösterge Sözünü Tutmalı!'

KAMU İŞVERENİ 3600 EK GÖSTERGE SÖZÜNÜ TUTMALIDIR.

Güncel Konular Hakkında Çalışanlar Bilgilendirdi

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi Ömer Çeker, Derince İlçe Temsilcisi Fatma Özcan, İş Yeri Temsilcisi Aysun Demet, Serap Koçhisar, Nermin Kırlıoğlu ile birlikte SBÜ Derince Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ve sendika üyelerini görevlerinin başında ziyaret etti. Başkan Çeker sağlık çalışanlarının çalışma hayatında karşılaşmış oldukları sorunları yerinde tespit ederek, güncel konular hakkında çalışanları da bilgilendirdi. Çeker ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Çalışanlarının Enflasyon Canavarından Kurtulması İçin Ekonomik Paket Açıklamalı

Başkan Çeker yapmış olduğu açıklamada; “Sağlık çalışanları ekonomik sıkıntı çekmektedir. Geçmiş de sağlık çalışanlarının maaşları kamuda  en üst sıralarda yer alırken bu gün maaşları en alt sıralara düşmüştür. Dolayısı ile günümüzde kamuda en düşük maaşı alan kesim sağlık çalışanlarıdır. Sağlık çalışanları almış oldukları maşlar ile geçim sıkıntısı çekmektedirler. Kamu İşvereni sağlık çalışanları için ekonomik paket açıklamalı, enflasyon canavarından  sağlık çalışanlarını kurtarmalı,  çalışma hayatında yaşamış oldukları sorunların çözülmesi için gayret sarf etmeli.

Kamu İşvereni 3600 Ek Gösterge Sözünü Tutmalıdır. 

Bütün siyasi partilerin seçimlerden önce kamu oyuna açıkladıkları ve secim beyannamelerinde yer vermiş olduğu 3600 ek göstergenin bir an önce hayata geçirilmesi için iş birliği yaparak sözlerini tutmalıdırlar. Özellikler Kamu işvereni artık ipe un sermekten vaz geçmeli 3600 ek göstergenin çalışama hayatında uyarlanması için gerekli yasal düzenlemeleri yapmalı emeklilik yaşı gelmiş sağlık çalışanın dört gözle beklemiş olduğu 3600 ek gösterge kamu bütçesine yük getirmemektedir. Kamu işvereni sağlık çalışanlarına vermiş olduğu 3600 ek gösterge sözünü tutmalıdır.

 

Puanlar Kurum Yöneticilerinin Karnesidir.

Sağlık sektöründe sözleşmeli idareci dönemine son verilmeli liyakat ve ehliyet sahibi idarecilik vasfı olan devlet terbiyesi almış şahsiyetler kurumların başına getirilmesi için kamu işvereni hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Sözleşmeli idareci dönemine geçildiği günden bu taraf belli periyotlar ile kurumlarda yapılan denetimlerde denetmenler çeşitli kriterleri baz alarak kurum idarecilerine puan vermektedirler. Bu puanlar kurum yöneticilerinin karnesidir.

Kötü Karneden Ötürü Sözleşmesi Sonlandırılan Bir Yönetici Duyulmamıştır.

Karnesi iyi olan yönetici başarılı sayılır sözleşmesi devam eder, Karnesi kötü olan yöneticinin ise sözleşmesi sonlandırıl. Ne hikmetse bu güne kadar almış oldukları kötü karneden dolayı sözleşmesi sonlandırılan bir yönetici duyulmamıştır. Sağlık çalışanları olumsuz koşullar altında vatandaşımıza kaliteli ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmeti üretmeye çalışırken denetmenlerin kurumları denetlemeleri sonuçlarında kamu işvereninin hiçbir kurum yöneticisinin sözleşmesini sonlandırmaması sağlık sektöründe işlerin iyi gitmediğinin habercisidir.  

Sözleşmeli İdarecilikten Vaz Geçilmeli

Sağlık çalışanlarının huzur için de görev yapabilmeleri için ekonomik sorunları çözülmeli, sözleşmeli idarecilikten vaz geçilerek, liyakat ve ehliyet sahibi şahsiyetler tarafından kurum yöneticileri imtihan ile belirlenmeli veya demokrasi ışığında  kurum çalışanları tarafından yöneticiler seçilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Bu yapıldığı takdirde çalışma barışı sağlanmış olur.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

FOTOALTI:

01 JPG: Ömer Çeker, Fatma Özcan, Aysun Demet, Serap Koçhisar, Nermin Kırlıoğlu ile birlikte.

                                                

                                                                                            BASIN BÜROSU:

                                                                      TÜRK SAĞLIK SEN KOCAELİ ŞUBE

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku