SAĞLIK:
Serviks Kanseri'nde erken teşhis çok önemli!

Hospital Park Darıca Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Şefik Arpacı, Serviks (Rahim ağzı) Kanseri’ne karşı uyarılarda bulundu. Darıca ve Çayırova Bölgesi’nin tek Özel Hastanesi olan Hospital Park Hastanesi’nin başarılı Kadın Doğum Hekimlerinden Op.Dr.Şefik Arpacı, Kadınlar arsında en yaygın kanser türlerinden birisi olan Serviks Kanseri’nde erken teşhisin önemine değinerek, kanserleşmeden tespit edilen vakalarda başarı oranının çok yüksek olduğuna dikkati çekti.

ERKEN TEŞHİS TEDAVİYİ GETİRİYOR

Serviks Kanseri’nin özellikle orta yaş ve üzeri kadınları tehdit ettiğine vurgu yapan Arpacı, “Serviks Kanseri’nin, ne yazık ki kadınlarda sık görülen bir hastalıktır. Önemli olan kanser gelişmeden önce bunu yakalama gerekir. Bu yüzden rutin tetkik ve kontrollerin yapılması, Smear testinin uygulanması gerekir. Vaka, kansere gitmeden önce tespit edilip tedavi yapılırsa başarı oranı yüzde yüze yakındır. Bunun için kadınların rutin kontrolleri yıllık olarak yapması gerekir.”dedi.

KANSERLEŞMEDEN TESPİT EDİLMELİ

Rahatsızlığın kansere dönüşmeden tespit edilmesinin önemine değinen Op.Dr. Şefik Arpacı,

Kansere gitmeden önce lezyonlar yakalandığında bu tedavinin yapılması gerekiyor. Eğer kanserleşme meydana gelirse, tedavisi geç kalındığı için hem tedavide başarı oranı azalıyor hem de hastanın konforu çok düşüyor. O nedenle bizim tavsiyemiz rutin kontrollerin yıllık olarak yapılmasıdır. Tedaviye giden yolda en önemli yöntem olan Smear testi hastanemizde uygulanmaktadır.”diye konuştu. 

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku